Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos, Susijusios naujienos, Vertimų skatinimo programa

Vokietijoje išleistas Romualdo Granausko „Trečias gyvenimas”

Lietuvos kultūros institutas
knygos viršelis

atvartas

Miunsterio leidykla edition sonblom išleido Romualdo Granausko knygą „Das dritte Leben” („Trečias gyvenimas”), kurią išvertė ir pabaigos žodį su plačiu to laiko istoriniu kontekstu parašė Cornelius Hellis. Tai vienuoliktas serijos Weiße Reihe leidinys – kartą per metus išleidžiama šios serijos knyga, kurios grafiniam apipavidalinimui skiriamas toks pat didžiulis dėmesys kaip ir teksto kokybei, iliustruojama grafikos darbais. Kiekvienas limituoto (300 egz.) tiražo leidinys yra numeruotas ranka.

Knygos vertimą finansavo Lietuvos kultūros instituto Vertimų skatinimo programa.

Pirmą kartą vokiškai pasirodanti R. Granausko autobiografinė apysaka apie iš jaunuolio perspektyvos vaizduojamą gyvenimą pokario metais Žemaitijoje yra išleista su Miunsteryje gyvenančios ir kuriančios grafikės Gintarės Skroblytės raižiniais. Jau ne pirmą kartą dirbanti su R. Granausko tekstais, šią knygą dailininkė iliustravo itin meistriškai keliomis technikomis atliktais juodai baltais ar spalvotais raižiniais, įtaigiai perteikiančiais teksto nuotaikas ir jas lydinčias nuojautas.

Informacija apie knygą ir leidyklą https://buchfindr.de/verlage/edition-sonblom/