Lietuvos Kultūros Institutas

* As A Journal

* AS A JOURNAL naujienos, Kultūros naujienos

Startuoja žurnalo „* as a Journal“ interneto svetainė!

Lietuvos kultūros institutas
Interneto svetainės vaizdas

Interneto svetainės www.asajournal.lt fragmentas

Pradeda veikti meno ir kultūros žurnalo * as a Journal internetinė svetainė ir elektroninė parduotuvė www.asajournal.lt. Nuo šiol naujausius žurnalo numerius bus galima įsigyti ne tik Lietuvos ir užsienio knygynuose, bet ir internetu. Svetainėje taip pat galima užsiprenumeruoti būsimus * as a Journal numerius, nemokamai parsisiųsti anksčiau išleistų žurnalo numerių el. kopijas, užsisakyti naujienlaiškį.

interneto svetainės vaizdas

Interneto svetainės www.asajournal.lt fragmentas

Svetainėje www.asajournal.lt publikuojami žurnalų straipsniai, pateikiamos nuorodos į garso ir vaizdo turinį, todėl mėgstantys skaityti internete galės visapusiškai patirti išskirtinį * as a Journal turinį.

Nuo 2021 m. Lietuvos kultūros institutas leidžiamas žurnalas * as a Journal yra skirtas kultūra besidomintiems pasaulio skaitytojams. * as a Journal atveria išskirtinę kultūrinio bendradarbiavimo erdvę, kurioje Lietuvos ir įvairių užsienio šalių kūrėjai, kuratoriai ir tyrėjai susitinka apmąstyti visuotinai aktualių temų, o skaitytojai kviečiami į jas pažvelgti iš netikėtų kultūrinių perspektyvų.

interneto svetainės vaizdas

Interneto svetainės www.asajournal.lt fragmentas

Du kartus per metus anglų kalba leidžiamo * as a Journal pavadinimas keičiasi kartu su konkrečiame numeryje analizuojama tema. Ją išvysto kviestiniai konkretaus numerio sudarytojai kartu su žurnalo redaktore Kotryna Lingiene ir tarptautiniu autorių kolektyvu – menininkais, mąstytojais, tyrėjais, kuratoriais ir kt. Pirmajame numeryje žvaigždutę keičia „miškas“ („Forest as a Journal“ – „Miškas kaip žurnalas“), antrajame – „kosmosas“ („Cosmos as a Journal“ – „Kosmosas kaip žurnalas“). Trečiasis numeris bus skirtas garso fenomenui.