Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Vertimų skatinimo programa

KVIEČIAME REGISTRUOTIS Į 2019 m. LIETUVOS LITERATŪROS VERTĖJŲ SEMINARĄ

Lietuvos kultūros institutas

Tradicinis, kas dvejus metus rengiamas lietuvių literatūros vertėjų seminaras šiemet vyks spalio 3–6 d. Anykščiuose. Tai bus jau devintasis susitikimas, į kurį suvažiuos Lietuvos literatūros vertėjai iš įvairių pasaulio šalių.

Į seminarą kviečiami aktyviai dirbantys Lietuvos literatūros vertėjai, siekiantys sužinoti Lietuvos literatūros lauko naujoves, patobulinti kalbos žinias, susipažinti su mūsų šalies kultūrinio gyvenimo aktualijomis, užmegzti kontaktų su rašytojais, kolegomis vertėjais iš kitų šalių. Kadangi seminaro dalyvių skaičių tenka riboti, visų pirma kviečiame registruotis tuos vertėjus, kurie per pastaruosius keletą metų yra ką nors išvertę arba ketina išversti artimiausioje ateityje. Vertėjų, seminare ketinančių dalyvauti pirmą kartą, prašome atsiųsti motyvacinį laišką su trumpa savo CV ir išverstų ir ketinamų versti kūrinių sąrašu.

Dalyviams bus pasiūlyta trijų dienų informacinė kultūrinė programa, kurią sudarys Lietuvos literatūros specialistų paskaitos, apžvelgiančios svarbiausius literatūrinio gyvenimo įvykius, naujausius Lietuvos autorių prozos, poezijos, dramaturgijos, vaikų literatūros kūrinius, diskusijos aktualiomis literatūrinėmis istorinėmis temomis, kino peržiūra, susitikimai su autoriais, kultūrinė pažintinė programa.

Tradiciškai seminaras prasidės Šv. Jeronimo premijos įteikimo ceremonijoje, po kurios vertėjai ir kiti seminaro dalyviai išvyks į Anykščius. Į Vilnių seminaro dalyviai bus parvežti spalio 6 d., sekmadienį, iki pietų. Kaip visuomet, seminaro dalyvių kelionės, apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas apmokės Lietuvos kultūros institutas.

Norinčius dalyvauti seminare kviečiame iki birželio 17 d. (imtinai) užsiregistruoti elektroniniu adresu: ruta.melyne@lithuanianculture.lt

Susisieksime ir kiekvieno vertėjo dalyvavimo galimybes aptarsime asmeniškai.

2017 m. vertėjų seminaro Dubingiuose vaizdai yra čia:

https://www.facebook.com/pg/LithuanianCultureInstitute/photos/?tab=album&album_id=1637632129590383

https://www.facebook.com/pg/LithuanianCultureInstitute/photos/?tab=album&album_id=1638578612829068

https://www.facebook.com/pg/LithuanianCultureInstitute/photos/?tab=album&album_id=1638707719482824