Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos, Vertėjų seminaro naujienos, Vertimų skatinimo programa

Kviečiame teikti paraiškas vertėjų seminarui ir vertėjų stažuotei

Lietuvos kultūros institutas

Kviečiame vertėjus, savo kūrybinį-profesinį gyvenimą susiejusius ar ketinančius susieti su lietuvių literatūra, registruotis į kas dvejus metus vykstantį seminarą. Šiemet jis vyks rugsėjo 29-ąją-spalio 2 dienomis. Seminaro vieta dar renkama. Tai bus jau aštuntasis lietuvių literatūros vertėjams skirtas seminaras.

Siūlysime turiningą ir įdomią programą, kurią sudarys lietuvių literatūros specialistų paskaitos, apžvelgiančios svarbiausius Lietuvos literatūrinio gyvenimo įvykius ir naujienas, diskusijos aktualiomis temomis, susitikimai su kūrinių autoriais, kultūrinė pažintinė programa.

Seminaro dalyvių keliones, apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas apmokės Lietuvos kultūros institutas.

Norinčius dalyvauti seminare maloniai kviečiame iki birželio 15 d. registruotis elektroniniu adresu: ruta.melyne@lithuanianculture.lt. Registracijai reikalingi šie dokumentai: gyvenimo aprašymas, kuriame atsispindėtų išverstų ar ketinamų versti tekstų sąrašas, bei trumpas motyvacinis laiškas.

Vertėjų stažuotė

Šiemet Lietuvos kultūros institutas taip pat turi galimybę keletą lietuvių literatūros vertėjų pasikviesti 2–4 savaičių trukmės kūrybinei stažuotei Vilniuje. Prioritetas bus teikiamas vertėjams, šiuo metu verčiantiems Lietuvos autoriaus knygą ir turintiems konkrečių planų ją išleisti savo šalyje. Stažuotojui bus sudarytos ramiam darbui reikalingos sąlygos, apmokėtos kelionės į Lietuvą ir apgyvendinimo išlaidos. Stažuotei tinkamą laiką galima pasirinkti nuo rugpjūčio iki lapkričio mėnesio.

Užpildytą paraiškos formą dėl kūrybinės stažuotės, profesinio gyvenimo aprašymą bei trumpą motyvacinį laišką taip pat kviečiame siųsti iki birželio 15 d. elektroniniu adresu: ruta.melyne@lithuanianculture.lt.

Po birželio 15 d. su kiekvienu paraišką pateikusiu vertėju susisieksime asmeniškai ir kartu aptarsime visas jo dalyvavimo seminare ar stažuotėje galimybes.