Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Projekto Bolonija naujienos

KVIETIMAS PRADEDANTIESIEMS VAIKŲ KNYGŲ ILIUSTRUOTOJAMS DALYVAUTI ŠIŲ METŲ TARPTAUTINĖJE BOLONIJOS VAIKŲ KNYGŲ MUGĖJE

Lietuvos kultūros institutas
Mugėje dalyvaujantys iliustruotojai ir organizatoriai

Iliustruotoja Rasa Jančiauskaitė Bolonijos vaikų knygų mugėje

Lietuvos kultūros institutas ir Lietuvos leidėjų asociacija organizuoja Lietuvos literatūros ir leidybos pristatymą tarptautinėje Bolonijos vaikų knygų mugėje, kuri šiais metais vyks kovo 6-9 d. Bolonijoje (Italijoje). Kaip ir kasmet Lietuvos kultūros institutas kviečia karjerą pradedančias(-ius) vaikų knygų iliustruotojas(-us), norinčias(-ius) dalyvauti mugėje, teikti pasiūlymus.

Pasiūlymus gali teikti knygų iliustruotojos(-ai), kurių darbai dar nėra publikuoti arba yra publikuoti ne daugiau nei trijose knygose.

Iliustruotojos(-ai) turi pateikti dalyvavimo pasiūlymą, kurį sudaro:

– trumpas motyvacinis laiškas ir informacija apie planuojamą veiklą ir tikslus mugėje;

– kūrybinės veiklos pristatymas (porftolio – .pdf formatu arba nuoroda į interneto tinklapį).

 Pasiūlymus kviečiame siųsti iki vasario 6 d. el. paštu Lietuvos kultūros instituto projektų vadovei Rūtai Valentaitei ruta.valentaite@lithuanianculture.lt

Ekspertų komisija įvertins pateiktus pasiūlymus, o kviečiama(-s) iliustruotoja(-s) bus informuojama(-s) tiesiogiai. Iliustruotoja(-s) turės galimybę dalyvauti didžiausioje pasaulyje vaikų knygų mugėje Bolonijoje ir susipažinti su karščiausiomis leidybos ir iliustracijos tendencijomis, o taip pat pristatyti savo kūrybą užsienio leidybos specialistams. Lietuvos kultūros institutas padengs kelionės ir apgyvendinimo išlaidas.

Daugiau informacijos apie mugę: www.bolognachildrensbookfair.com

Išsamesnės informacijos teiraukitės: Rūta Valentaitė, tel. +370 659 93824 arba el. paštu ruta.valentaite@lithuanianculture.lt