Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Projekto Bolonija naujienos

Kvietimas pradedantiesiems vaikų knygų iliustruotojams dalyvauti šių metų tarptautinėje Bolonijos vaikų knygų mugėje

Lietuvos kultūros institutas

Lietuvos stende - iliustruotojai ir leidėjai

Lietuvos kultūros institutas ir Lietuvos leidėjų asociacija organizuoja Lietuvos literatūros ir leidybos pristatymą tarptautinėje Bolonijos vaikų knygų mugėje, kuri šiais metais vyks kovo 21-24 d. Bolonijoje (Italijoje). Kaip ir kasmet Lietuvos kultūros institutas kviečia karjerą pradedančias(-ius) vaikų knygų iliustruotojas(-us), norinčias(-ius) dalyvauti mugėje, teikti pasiūlymus.

Pasiūlymus gali teikti knygų iliustruotojos(-ai), kurių darbai dar nėra publikuoti arba yra publikuoti ne daugiau nei tryjose knygose.

Iliustruotojos(-ai) turi pateikti dalyvavimo pasiūlymą, kurį sudaro:

– trumpas motyvacinis laiškas ir informacija apie planuojamą veiklą ir tikslus mugėje;

– kūrybinės veiklos pristatymas (porftolio – .pdf formatu arba nuoroda į interneto tinklapį).

 Pasiūlymus kviečiame siųsti iki vasario 16 d. el. paštu Lietuvos kultūros instituto projektų vadovei Rūtai Valentaitei ruta.valentaite@lithuanianculture.lt

 

Ekspertų komisija įvertins pateiktus pasiūlymus, o kviečiama(-s) iliustruotoja(-s) bus informuojama(-s) tiesiogiai. Iliustruotoja(-s) turės galimybę dalyvauti didžiausioje pasaulyje vaikų knygų mugėje Bolonijoje ir susipažinti su karščiausiomis leidybos ir iliustracijos tendencijomis, o taip pat pristatyti savo kūrybą užsienio leidybos specialistams. Lietuvos kultūros institutas padengs kelionės ir apgyvendinimo išlaidas.

Daugiau informacijos apie mugę: www.bookfair.bolognafiere.it.

Išsamesnės informacijos teiraukitės: Rūta Valentaitė, tel. +370 659 93824 arba el. paštu ruta.valentaite@lithuanianculture.lt