Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros naujienos, Projekto Bolonija naujienos

Pirmą kartą į Lietuvą atvyksta „Iliustruotojų išgyvenimo erdvė”!

Lietuvos kultūros institutas
renginio skrajutė

Pirmą kartą į Lietuvą atvyksta Bolonijos vaikų knygų mugės flagmanas – specialioji programa „Iliustruotojų išgyvenimo erdvė“ („The Illustrators survival corner“), kurią mugė rengia kartu su Milane įsikūrusia organizacija „Mimaster Illustrazione“. Šią išskirtinę programą į tarptautinį renginį „Kūrėjų sala. Vaikų literatūros industrijos dienos“, tęsdamas ilgametį sėkmingą bendradarbaivimą su Bolonijos vaikų knygų muge, atveža Lietuvos kultūros institutas.

„Mimaster Illustrazione“ kuruojama programa siekia padėti tobulėti vaikų knygų kūrėjams, leidėjams, būsimiems literatūros agentams ir visiems, kurie domisi vaikų knygų industrija. „Iliustruotojų išgyvenimo erdvė”, pasisvečiavusi svarbiausioje pasaulyje Frankfurto knygų mugėje, atvyksta į Vilnių. Gyvi ir nuotoliniai programos renginiai Vilniuje vyks lapkričio 4-6 dienomis. Kviečiame į kūrybines dirbtuves, meistriškumo pamokas, išskirtinius susitikimus su profesionalais ir portfolio peržiūras!

Visi programos „Iliustruotojų išgyvenimo erdvė“ renginiai yra nemokami. Renginiai vyks anglų kalba, be vertimo.

Lapkričio 6 d. Vilniaus mokytojų namuose 19:30 val. vyksiančioje „Knygų kūrėjų vakaro“ diskusijoje „Ko vaikų knygose ieško suaugusieji” savo patirtimi ir įžvalgomis dalysis Instituto Programų ir projektų skyriaus vadovė Rūta Nanartavičiūtė. Kotrynos Zylės moderuojamame pokalbyje taip pat dalyvaus psichologė Milda Kielė ir leidyklos „Aukso žuvys” vadovė Sigita Pūkienė.

Norintys dalyvauti gyvuose susitikimuose turės pateikti Galimybių pasą ir dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugines kaukes.

 

„Iliustruotojų išgyvenimo erdvė” | PROGRAMA

 

Lapkričio 4 d. | Nuotolinis renginys

18.30–20.00 Meistriškumo pamoka | „Kalbėti apie save: savęs kaip iliustruotojo, rašytojo, komiksų autoriaus pristatymo strategijos“ („Talk about Yourself. Strategies to Promote Yourself As An Illustrator, Writer, Comic Book Artist“)

Pranešėja: Daniela Mazza, leidyklos „Bao Publishing“ komunikacijos vadovė (Italija)

 

Lapkričio 5 d. | „Planeta“, A. Goštauto g. 2, Vilnius

10.00–12.00 Kūrybinės dirbtuvės | „Didžioji idėja. Sugalvoti ir sukurti savo negrožinę paveikslėlių knygą“ („The Big Idea. Brainstorming and Crafting Your Non-fiction Picture Book“)

Tai 2 valandų kūrybinės dirbtuvės-idėjų paieškos („brainstorming”) sesija, kurias veda leidyklos „Nobrow/Flying Eye“ kūrybos vadovė Lilly Gottwald (Jungtinė Karalystė) ir paveikslėlių knygų agentė ir redaktorė Debbie Bibo (Italija). Užsiėmimo tikslas – paskatinti kūrėjus ieškoti ir padėti jiems rasti naujų idėjų iliustruotoms negrožinėms knygoms.

 

13.30–15.00 Meistriškumo pamoka | „Agentūra iš vidaus“ („Inside The Agency“).

Pranešėja: Debbie Bibo, knygų agentė ir redaktorė (Italija)

 

15.30–17.00 Pokalbiai su profesionalais | „Nobrow“ („Talks with professionals: NOBROW“)

Dalyvauja Lilly Gottwald, leidyklos „Nobrow/Flying Eye” kūrybos vadovė (Jungtinė Karalystė)

 

17.30–19.00 Pokalbis „Išgyvenimo KMV (Klausk manęs visko!) iliustruotojams“ („Survival AMA (Ask Me Anything!) for Illustrators“).

Į klausimus atsako Ivanas Canu ir Giacomo‘as Benelli – „Mimaster Illustrazione“ įkūrėjai (Italija).

 

Lapkričio 6 d. | Vilniaus mokytojų namai, Vilniaus g. 39, Vilnius

Portfolio peržiūros:

12.00–13.30 Debbie Bibo, knygų agentė ir redaktorė (Italija);
12.00–13.30 Ivan Canu, menininkas, autorius, „Mimaster Illustrazione“ vadovas (Italija);
14.00–15.30 Lilly Gottwald, leidyklos „Nobrow/Flying Eye“ kūrybos vadovė (Jungtinė Karalystė).

 

Programą „Iliustruotojų išgyvenimo erdvė“ pristato Lietuvos kultūros institutas bendradarbiaudamas su Bolonijos vaikų knygų muge,  literatūros pažinimo programa „Vaikų žemė“ ir „Meno aviliu“.

Programa yra renginio „Kūrėjų sala. Vaikų literatūros industrijos dienos“ dalis. Lapkričio 4-7 dienomis Vilniuje vykstančios vaikų literatūros industrijos dienos – pirmas tokio formato tarptautinis renginys, skirtas įvairiems vaikų literatūros lauko dalyviams – rašytojams, iliustruotojams, leidėjams, vertėjams, skaitymo specialistams, vizualiųjų menų ir filologijos studentams.

 

Sekite renginių naujienas tinkle „Facebook”:

„The Illustrators Survival Corner” Vilnius edition

„Knygų kūrėjų vakaras” | Book Creator Evening

„Kūrėjų sala” | „Creator Island”