Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Konkursas lietuvių literatūros vertėjams

Lietuvos kultūros institutas

Lietuvių literatūros vertėjus, gyvenančius ne Lietuvoje, kviečiame teikti paraiškas 2–4 savaičių stažuotei (rezidencijai) Vilniuje. Atvyksiantiems bus apmokėtos kelionės į Lietuvą išlaidos, išmokėti dienpinigiai, suteiktos tinkamos gyvenimo ir darbo sąlygos Vilniuje, o pageidaujantiems sudaryta galimybė paviešėti rašytojų poilsio namuose Palangoje.  Vertėjai laukiami atvykti pasirinktu laiku nuo liepos 1 iki gruodžio 1 d.

Prioritetas bus teikiamas konkrečių sumanymų ir planų turintiems vertėjams, verčiantiems iš lietuvių į anglų kalbą ir vokiečių kalbas, taip pat vertėjams, niekada nebuvusiems tokioje stažuotėje ar buvusiems joje daugiau kaip prieš 3 metus. Paraiškas prašytume siųsti iki gegužės 29 d. (imtinai). Atsakymą paskelbsime birželio 15 d. Paraišką turėtų sudaryti:

  • Motyvacinis laisva forma parašytas laiškas, kuriame papasakotumėte, ką ketinate veikti Vilniuje, kokį kūrinį (ar kūrinius) planuojate išversti ir kodėl, kokios galimybės išleisti kūrinį Jūsų šalyje;
  • Trumpas gyvenimo ir veiklos aprašymas ir vertimų sąrašas;
  • Sutartis su leidykla, jeigu tokią esate pasirašę, arba raštas iš leidyklos, patvirtinantis leidyklos ketinimą leisti Jūsų verčiamą kūrinį (šis punktas nėra būtinas, bet būtų privalumas).