Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Rezidencijų tinklai, asociacijos

Lietuvos kultūros institutas

Siūlome atkreipti dėmesį į kelias buvusios įstaigos „Books from Lithuania” atrinktas rezidencijas ir rezidencijų tinklus, asociacijas rašytojams ir ne tik:

HALMA – tai 26 literatūros organizacijas iš 21 Europos šalies vienijantis tinklas, vykdantis įvairias kultūrinių mainų programas, literatūrinio gyvenimo dalyviams – rašytojams, vertėjams, programų kuratoriams ir rėmėjams – siūlantis puikias darbo ir poilsio galimybes, naujas kultūrines patirtis tinklui priklausančiose rašytojų ir vertėjų rezidencijose.

Trans Artists – informacija apie pačias įvairiausias pasaulyje menininkų rezidencijas.

Res artis– tai Europos Komisijos remiama asociacija, vienijanti per 400 centrų ir organizacijų 70-yje šalių. Jos paskirtis – viso pasaulio menininkams, meno kuratoriams, įvairių sričių kūrybos žmonėms pasiūlyti įvairių galimybių atitrūkti nuo įprastos kasdienybės ir pamėginti kurti naujame išskirtiniame geografiniame ir kultūriniame kontekste.

The Writers in Prison Network Ltd (Rašytojų kalėjimuose tinklas) – tai nuo 1992 metų Jungtinėje karalystėje veikianti organizacija, dirbanti su kalėjimais, pataisos darbų kolonijomis, siūlanti rašytojams unikalią patirtį, terpę ir medžiagos kūrybai, ieškanti paslėptų literatūrinių talentų tarp nuteistųjų ir juos aptarnaujančio persionalo. Rašytojams sudaromos sąlygos dirbti kalėjimuose, rinkti istorijas iš kalėjimo ir kalinių gyvenimo, rengti kūrybinius užsiėmimus, skaitymus.

REZIDENCIJOS:

Rašytojų ir vertėjų namai Ventspilyje / Latvija

Baltijos rašytojų ir vertėjų centras Visbyje / Švedija

Rašytojų vasaros rezidencija Lavigny pilyje / Šveicarija

Europos vertėjų namai Štralene / Vokietija

Literatūros namai Vysbadene / Heseno žemės, Vokietija

Tarptautinė rašytojų rezidencija Ledig House / Niujorko valstija, JAV

Tarptautiniai literatūros namai Passa Portoje / Hellebosch vila / Belgija