Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Šokėjai ir choreografai

UGNĖ DIEVAITYTĖ 

„Nakties Mirgėjimas“. Beatrix Molnar nuotrauka

Choreografė ir šokėja Ugnė Dievaitytė nuo 2011 m. gyvena ir kuria Madride, Ispanijoje. U. Dievaitytė mokėsi šiuolaikinio šokio, šokio improvizacijos technikų, šokio-judesio terapijos Lietuvoje, pas dėstytojus iš  Europos, JAV ir Rusijos. 2016 m. dalyvavo DanceWEB šokio programoje (Impulstanz, Viena, Austrija). U. Dievaitytė baigė psichologijos studijas Vytauto Didžiojo universitete, yra įgijusi sveikatos psichologijos magistro laipsnį 

Žinomiausi U. Dievaitytės sukurti spektakliai yra „Es como ver nubes“ („It stebėtum debesis“, 2012), „Uninvited Presence“ („Nekviesta Būtybė“, 2013), „Flesh“ („Kūnai“, 2014), „Female („Moteris“, 2015), „Anhelo („Ilgesys“, 2016) ir „Nakties Mirgėjimas (2019). Ne vienas choreografės spektaklis yra pelnęs apdovanojimus Ispanijoje, jos spektakliai buvo rodyti teatruose ir festivaliuose Airijoje, Jungtinėje Karalystėje, Lietuvoje, Nyderlanduose, Vokietijoje.  

Naujausias U. Dievaitytės Lietuvoje sukurtas spektaklis „Nakties Mirgėjimas“ (2019). Prieštaringai vertinamos lietuvių poetės Salomėjos Nėries (1904–1945) biografijos ir kūrybos inspiruotas spektaklis į akistatą suveda dvi dvidešimties metų skiriamas moteris, kurios įkūnija, ir atspindi skirtingus poetės ir moters gyvenimo periodus, scenoje koegzistuodamos drauge. Šeiko šokio teatrui sukurtame spektaklyje judesiai ir žvilgsniai yra laiko tėkmės, istorinių kontekstų ir vietų liudytojai. Atskleidžiant patirtis, kurias visi išgyvename, Nakties mirgėjimas kviečia apmąstyti istorinio konteksto įspaudą mūsų veiksmuose. 

dievaityte@gmail.com 

www.dievaityte.com