Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Instituto komanda linki susikurti prasmingas šventes

Lietuvos kultūros institutas
Pavaizduota kalėdinė kompozicija. Ant raudai baltai languotos staltiesė padėta balta apskrita lėkštė, kuri primena apsnigtą miesto aikštę. Aikštės viduryje stovi žalia eglutė, ją supą kiek mažesni medžiai be lapų, šalia eglutės 3 žmonės ir keli gyvūnai. Vienas vaikas stovi kairėje. Antras – dešinėje pusėje ir už pavadžio laiko mažą šunį. Trečias žmogus – senutė, kurios figūra pavaizduota dešinėje, arčiau eglutės. Prie eglės taip pat yra lapė ir kiškis. Kompozicija primena lėlių teatrą, nes eglutę į miesto aikštę nuleidžia žmogaus ranka. Kairėje pusėje yra užrašas "Su šventėmis!"

Aut. Agnė Nananai

Lietuvos kultūros instituto komanda dėkoja visiems savo partneriams ir bičiuliams, su kuriais įveikė šiuos neįprastus metus. Ačiū menininkams, kuratoriams, prodiuseriams, festivalių ir kultūros organizacijų atstovams, Instituto tarybai, kultūros atašė už lankstumą, idėjas ir bendram tikslui skirtas jėgas! Ačiū redakcijoms ir žurnalistams, padėjusiems skleisti naujienas apie Lietuvos kultūros pristatymus, kylančius iššūkius ir pasiekimus užsienyje!

2020-ieji mus daug ko išmokė – privertė stabtelėti, pagalvoti ir tvirtai sau atsakyti, kad geresnis Lietuvos kultūros žinomumas pasaulyje yra tas tikslas, kuriam turime atrasti naujų kelių. Apsispręsti, kad užsidarius sienoms, durims, o kartais ir  langams – privalome rasti, kaip patekti pas esamus ir būsimus Lietuvos kultūros partnerius ir mylėtojus. Šiandien matome, kad drauge su jumis – tai padarėme! Jaučiamės tam skyrę visas Instituto galimybes, kurios keliagubai išaugo bendradarbiaujant su ambicingais Lietuvos ir užsienio kultūros lauko profesionalais. Ačiū!

Jums skiriame šventinį iliustruotojos, grafikos dizainerės Agnės Nananai išburtą 2020-ųjų atviruką. Susikurkime, sufantazuokime sau jaukias ir prasmingas šventes. Mintimis nukeliaukime pas tuos, kurių ilgimės ir ten, kur labiausiai norime būti – tikėkime, kad netrukus šie vaizdiniai išsipildys! 

Kurdama šį atviruką galvojau apie aukštyn kojomis viską apvertusius metus, apie artėjančias šventes ir svarsčiau, kaip jas sutiksim. Tačiau metų sandūroje norisi prisiminti, kad šventės  o ir visa kasdienybė  yra tokios, kokias mes patys susikuriam. Kviečiu žaisti šventes – prisiminti vaikų gebėjimą akimirksniu tapti bet kuo ir atsirasti bet kur ir tuo pasidžiaugti,” – linkėdama gražių artėjančių švenčių sako Agnė. 

Lietuvos kultūros instituto šventiniai atvirukai kasmet keliauja tik elektroniniu paštu. Taip tausojame  aplinką ir džiaugiamės, kad Instituto sveikinimai akimirksniu pasiekia ne tik partnerius visuose pasaulio žemynuose, bet ir tolimojoje Laplandijoje gyvenantį Kalėdų Senelį.  

Specialius šventinius Instituto atvirukus taip pat yra sukūrę Karolis Strautniekas, Aušra Kiudulaitė, Monika Vaicenavičienė, Kęstutis Kasparavičius, Rasa Jančiauskaitė.