Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Šventinės Instituto tradicijos

Lietuvos kultūros institutas
Kalėdinių atvirukų fragmentai

Kiekvienais metais Lietuvos kultūros institutas pakviečia vis kitą menininką sukurti šventinį atviruką. Autoriniai atvirukai ir žinia apie juos sukūrusius menininkus pasiekia Instituto partnerius ir bičiulius visame pasaulyje. Šventiniai kūriniai pasklinda internete.

„Norime, kad kiekvienas mūsų veiksmas būtų prasmingas ir prisidėtų prie vis geresnio Lietuvos kultūros žinomumo.  Artėjančios Šv. Kalėdos, Naujieji metai, kitų kultūrų šiuo laikotarpiu švenčiamos svarbiausios metų šventės yra dar viena galimybė partnerystę stiprinti per pačią kultūrą, per meno kūrinius,” – sako Žinių ir komunikacijos projektų vadovė Rūta Statulevičiūtė-Kaučikienė.

Atvirukus Institutas visuomet siunčia tik elektroninius. Taip stengiasi prisidėti prie aplinkos puoselėjimo ir pasiekti kuo platesnį partnerių ratą. Kasmet Institutas išsiunčia virš 1000 sveikinimų savo bičiuliams Lietuvoje ir užsienyje.

Kviečiame pažvelgti į 2014-2019 metais sukurtus Instituto atvirukus. Jų autoriai: Karolis Strautniekas, Agnė Nananai, Aušra Kiudulaitė, Monika Vaicenavičienė, Rasa Jančiauskaitė. Kuris patinka labiausiai?