Lietuvos Kultūros Institutas
Susijusios naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvoje lankėsi žymiausi Kinijos dj muzikos ekspertai

Lietuvos kultūros institutas

kinijos dj Lietuvoje_Lietuvos kultūros institutasLiepos 20-25 d. Lietuvoje pirmą kartą lankėsi Kinijos elektroninės ir dj muzikos ekspertai. Muzikos agentūrų „Mai Ai“, „Shadowplay“, muzikos klubo „Lantern“, elektroninės muzikos festivalio „Intro“ vadovai susipažino su Lietuvos dj ir elektroninės muzikos scena, lankėsi populiariosios muzikos festivaliuose.

Svarbiausi Kinijos šiuolaikinės muzikos ekspertai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su Lietuvos ir Baltijos regiono elektroninės muzikos kūrėjais, festivalių ir renginių organizatoriais, prodiuseriais, agentūromis, auditorija ir rinkos taisyklėmis.

Ekspertai iš Kinijos apsilankė „Minimal Mondays“ renginyje Vilniuje, „Vasaros terasoje“, kur vyko speciali festivalio „Sūpynės“ programa ir grojo didžėjai Ilius, Patris, Pletnev, grand_u ir kt. „Obuolių saloje“ vykusiame festivalyje „Radistai village“ ekspertai susipažino su Lietuvos techno muzikos scena, turėjo galimybę pasiklausyti dj Anna Hanna, Samanta, Few Nolder ir kt.atliekamos muzikos.

Kinijos elektroninės muzikos atstovų tarpe buvo ir du žymūs Kinijos didžėjai: vienas pirmųjų dj šalyje Wengas Jinhai ir šiuo metu itin populiarus Yangas Bingbingas. Kinijos žvaigždės grojo Kauno klube „Anna Mesha“. Wengas Jinhai savo pasirodymą taip pat surengė ir Vilniuje, renginyje „Minimal Mondays“.

Šiuo vizitu siekiama padėti pamatus tolesniam bendradarbiavimui tarp Kinijos ir Lietuvos didžėjų, šiuolaikinės muzikos klubų ir festivalių.

Lietuvos kultūros atašė Kinijoje inicijuotas vizitas yra Lietuvos kultūros instituto vykdomos Ekspertų vizitų programos dalis. Programa iš dalies finansuojama Lietuvos kultūros tarybos lėšomis.