Lietuvos Kultūros Institutas
Cirko artistai, Lietuvos kultūros gidas

KONSTANTIN KOSOVEC 

„Try again“. Dmitrijaus Matvejevo nuotr. iš asmeninio archyvo

Jaunas cirko atlikėjas, akrobatas, ugnies menininkas, oro akrobatikos bei akrobatikos ant stulpo mokytojas Konstantinas Kosovecas (g. 1986) savo kuriamuose spektakliuose jungiantis įvairias disciplinas. Kosovecas pagrindu įgavo ir įgūdžius tobulino tarptautiniuose šokio ir cirko seminaruose Estijoje, Ispanijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Norvegijoje, Suomijoje, Rogelio Rivel mokykloje, Barselonoje, FLIC cirko mokykloje, Nacionalinėje cirko mokykloje Montrealyje. Yra įgijęs pirotechniko, oro jogos ir Pole Sport mokytojo sertifikatus. Kosovecas vedė žongliravimo, objektų manipuliacijos, oro akrobatikos ir akrobatikos ant stulpo seminarus Baltarusijoje, Čekijoje, Estijoje, Graikijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Ukrainoje ir Vokietijoje.  

Karjerą pradėjo nuo ugnies šou, pagrindinė specializacijos sritis – žongliravimas bei manipuliacija lazdomis. Nuo 2007 m. vadovauja fakyrų komandai „Ugnies ženklai“, dalyvavo tarptautiniuose ugnies festivaliuose Čekijoje, Rusijoje, Ukrainoje ir kt. Nuo 2013 m. kuria ir dalyvauja kuriant cirko ir šokio spektaklius. Yra vienas Lietuvos šiuolaikinio cirko asociacijos steigėjų, taip pat vienas iš trupių „Taigi Cirkas“ ir „Insomnis“ įkūrėjų. Šiuolaikinio cirko trupė „Taigi Cirkas“ susibūrė 2016 m., šiuo metu ją sudaro trys cirko kūrėjai: Kosovec , Elena Kosovec ir Izabelė Kuzelytė.  

Trupės „Taigi Cirkas“  spektaklisTry again(2018) – tai istorija apie gyvenimo kelyje atsirandančias fizines, psichologines ir, kartais, įsivaizduojamas kliūtis. Apie norą gyventi ir tai, ką gauni, kai išdrįsai pabandyti dar kartą. Apie judesį, kai negali judėti. Apie žmogaus kūno ir proto galimybes. Apie prasmės paieškas beprasmybėje. Konstantino Kosoveco, Elenos Nechiporenko,  ir Izabelės Kuzelytės šiuolaikinio cirko spektaklio tikslas – pasitelkiant cirko disciplinas, atvirai papasakoti asmenišką istoriją lakoniškai ir paprastai. 

konstantin.kosovec@gmail.com 

www.konstantinkosovec.wordpress.com 

www.taigicirkas.wixsite.com