Lietuvos Kultūros Institutas
Cirko artistai, Lietuvos kultūros gidas

Džiugas Kunsmanas

„Nutricula“. Asmeninio archyvo nuotrauka

Aktorius ir cirko artistas Džiugas Kunsmanas (1994) aktorinį meistriškumą studijavo Kauno Vytauto Didžiojo universitete, kur 2017 m. įgijo vaidybos bakalauro diplomą. Dar studijų metais jis prisijungė prie nenormalaus teatro trupe prisistatančio „Teatrono“, ėmė kurti vaidmenis spektakliuose ir dalyvavo rengiant šiuolaikinio cirko festivalį „Cirkuliacija“. 2017 m. Kunsmanas išvyko į Turine įsikūrusią, pirmąją Italijoje šiuolaikinio cirko mokyklą „Flic“ (Flic Scoula di Circo), kurią baigė 2019 metais. Kunsmanas yra sukūręs per dvi dešimtis vaidmenų teatro, šokio ir šiuolaikinio cirko spektakliuose ir pasirodymuose. Už sukurtus vaidmenis du kartus apdovanotas Kauno miesto teatro apdovanojimo „Fortūna“ diplomais (2015 ir 2016 m.).  

2020 m. rudenį Kaune duris atvėrė pirmasis Lietuvoje vaikams ir jaunimui skirtas šiuolaikinio cirko centras „Cirko Sapiens. Kunsmanas – vienas iš keturių šio centro mokytojų, dėsto akrobatiką, stovėjimą ant rankų bei cirko vaidybą. Be to, Kunsmanas dirba kaip laisvai samdomas aktorius, šokėjas ir aktrobatas 

Mono spektaklį „Nutricula (2016) Kunsmanas kūrė drauge su dramaturgu ir performanso menininku Yasenu Vasilevu iš Bulgarijos. „Nutricula tai vieno žmogaus fizinis, judesio performansas, siekiantis išbandyti žmogaus kūno galimybes ir rasti tų galimybių ribas. Ši lėto judėjimo studija tiria žmogaus kūną kaip svetimą tuo iškeldama klausimus apie žmogaus identitetą – kur baigiasi žmogaus kūnas ir prasideda žmogus? 

https://www.youtube.com/watch?v=CpTalAemWJs  

dziugas.kunsmanas@gmail.com