Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Teatro režisieriai

POVILAS MAKAUSKAS

„Mano fėjų herbariumas“. Donato Stankeviciaus nuotrauka

Jaunosios kartos teatro režisierius Povilas Makauskas (1992 m.) 2016 m. baigė teatro režisūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kūrybinės patirties sėmėsi Italijoje, Ispanijoje. 

Profesionaliojoje scenoje P. Makauskas debiutavo 2014 m. Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje sukurtu spektakliu „Yolo“, kuriame kalbama apie nenutrūkstančią karo istoriją. Režisieriaus kūrybinėje biografijoje aštuonetas spektaklių, sukurtų Valstybiniame jaunimo teatre, Kauno nacionaliniame dramos teatre, Lietuvos nacionalinio dramos teatre ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos „Balkono teatre“.  

Vienas naujausių P. Makausko spektaklių – Kauno nacionaliniame dramos teatre režisuotas spektaklis visai šeimai „Mano fėjų herbariumas“ (2019) pagal prancūzų autorių Benjamin‘o Lacombe‘o ir Sebastien‘o Perez‘o knygą. Tai pasakojimas apie mokslininką Aleksandrą, keliaujantį tirti gamtos, tačiau atrandantį ne tik jos grožį, bet ir pasakiškas augaluose gyvenančias būtybes – fėjas.  Išorinė stebuklinė kelionė paslaptingame miške susipina su vidinės veikėjo brandos istorija.Tai kerinčių vaizdų kupinas pasakojimas apie tai, kad mes visi esame stulbinančio gamtos pasaulio dalis. Jis kviečia neprarasti ryšio su gėle, medžiu, stabtelėti, įsiklausyti, įsižiūrėti ir atsiverti gamtos magijai.