Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Teatro režisieriai

KIRIL GLUŠAJEV

„Aš nieko neatsimenu“.Lauros Vansevičienės nuotrauka

Aktorius ir režisierius Kirilas Glušajevas (g. 1984 m.) nuo 2003 m. metus studijavo Vilniaus dailės akademijoje, tačiau vėliau nusprendė pasukti į teatrą ir 2008 m. baigė dramos teatro režisieriaus bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 20042005 m., pasinaudojęs studijų mainų programa, studijavo Dartingtono menų koledže Falmute (Didžioji Britanija).  

Glušajevas kuria vaidmenis Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre, improvizacijos teatre „Kitas kampas, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, OKT / Vilniaus miesto teatre, Anželikos Cholinos šokio teatre. Yra sukūręs vaidmenų kine, dirba sinchroninio vertimo vertėju lietuvių, rusų ir anglų kalbomis, veda improvizacijos meistriškumo mokymus bei seminarus, dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, vadovauja improvizacijos teatrui „Kitas kampas

Glušajevo režisūrinėje biografijoje dešimt spektaklių. Juose aiškiai dominuoja klasikinės formos ir struktūros spektakliai, režisierius nevengia ir teatrališkumo, tačiau jį kuria minimalistinėmis priemonėmis. K. Glušajevas laikosi minimalios intervencijos strategijos, pasikliaudamas autoriais ir aktoriais.

Vienas naujausių jo režisuotų spektaklių – „Aš nieko neatsimenu“ (2019), pagal Arthuro Millerio pjesę pastatytas Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre. Tai pasakojimas apie dviejų pagyvenusių žmonių artumą ir vienatvę. Jie susitinka kas vakarą: jis gyvena prisiminimais, ji – nieko neatsimena, jis džiaugiasi gyvenimo pasiekimais, ji – gailisi beprasmio gyvenimo, o viso kito neatsimena, jis metė gerti, ji – tuština jo alkoholio atsargas ir to neatsimena. Režisierius suteikia laiko ir aktoriams, ir jų personažams, ir žiūrovams, pauzėse leisdamas tiesiog pabūti, apsvarstyti, nuklysti į savas mintis ir sugrįžti atgal.  

glushajev@yahoo.com