Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Teatro režisieriai

JŪRATĖ TRIMAKAITĖ  

„Antis, mirtis ir tulpė“. D. Matvejev nuotrauka

Lėlių teatro kūrėja Jūratė Trimakaitė (g. 1987 m.) aktorėslėlininkės specialybės mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir 2010 m. įgijo bakalauro, o 2013 m. magistro diplomą. 20112014 m. mokėsi Nacionalinėje aukštojoje lėlių teatro meno mokykloje cole Supérieure Nationale des Arts de la Marionnette) Šarlevilyje-Mezjere, Prancūzijoje.

Nuo 2015 m. dirba nepriklausoma aktorelėlininke ir režisiere su tokiomis trupėmis kaip Les Enfants Sauvages, Eun Young Kim Pernelle & Co, Collectif 23H50, Compagnie ZA, Collectif MA-THEA, vaidina Centre de créations pour l’enfance spektakliuose.
Nuo 2016 m. Trimakaitė dėsto lėlių teatrą Žulio Verno universitete, teatro ir kino fakultete Amienso mieste, Prancūzijoje.  

Profesionaliojoje scenoje J. Trimakaitė debiutavo 2014 m. spektakliu „Neišvengiami žvėrys“ (Les Animaux Inéluctables“). Prancūzijoje sukurtas spektaklis buvo parodytas festivaliuose Paryžiuje, Šarlevilyje, Valansjene (Prancūzija), Berlyne, Štutgarte (Vokietija), Lomžoje (Lenkija) 

Trimakaitė yra režisavusi penkis lėlių ir objektų spektaklius Lietuvos ir Prancūzijos teatruose: Klaipėdos lėlių teatre, Vilniaus teatre „Lėlė“, Amienso lėlių teatre Tas de Sable“.

Vienas naujausių J. Trimakaitės darbų – 2019 m. Vilniaus teatre „Lėlė“ remiantis Astridos Lindgren premijos laureato, vokiečių rašytojo ir dailininko Wolfo Erlbrucho 2007 m. pasirodžiusia to paties pavadinimo knyga sukurtas spektaklis vaikams „Antis, mirtis ir tulpė“. Spektaklis, kaip ir knyga, siekia su vaikais pradėti pokalbį apie mirtį, supažindinti juos su gyvenimo pabaiga kaip su natūraliu gamtos cikliškumu, atsvaros gyvybei būtinybe. 

Elegantiškas, subtilus ir jautrus spektaklis itin ramiai, nuosekliai pasakoja apie mirtį ir gyvenimą ir skatina vaikus pažinti vieną per kitą.  

jurate.prod@gmail.com 

https://juratetrimakaite.wixsite.com