Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Muzikos atlikėjai

„Ten Walls“

Ten Walls - foto autorius Visvaldas Morkevičius

Ne taip jau seniai Lietuvos menininkai buvo gan pesimistiškai nusiteikę dėl to, ar jų muzika galėtų pritraukti dėmesį iš svetur. Kad šis požiūris pasikeistų, reikėjo „Ten Walls“. Be jokios abejonės, Marijus Adomaitis (tikrasis atlikėjo vardas) – geriausiai žinomas Lietuvos elektroninės muzikos kompozitorius ir prodiuseris, dirbantis dviem vardais. Kaip Mario Basanovas, prodiusuoja kitų atlikėjų įrašus, kuria didžėjaus miksus, kuria disko ir hauso smarkiai paveiktą muziką. Su kitu Lietuvos didžėjumi bei prodiuseriu Vidis jis išleido gerai sutiktą albumą „Changed“ (2010) ir tuo patraukė tarptautinių klubų bei įrašų kompanijų dėmesį. Tęsdamas solinę karjerą, Mario kartu su britų kompanija „Needwant“ (viena iš daugelio užsienio kompanijų, norinčių su juo dirbti) išleido albumą „Journey“, kuris susilaukė šlovinamų recenzijų. Tačiau į pačią rimčiausią šokių muzikos lygą jis iš tiesų prasibrovė tada, kai, sukūręs kiek tamsesnį gilaus hauso ir roko mišinį, ėmė įrašinėti muziką ir koncertuoti pseudonimu „Ten Walls“.

2014 m. „Ten Walls“ išleido „Walking with Elephants“, tapusį tarptautiniu hitu, kuris buvo transliuojamas visame pasaulyje ir Jungtinės Karalystės singlų topuose pakilo net iki 6-osios vietos (to dar nepavyko pasiekti nė vienam kitam Baltijos šalių projektui). Jį vadino vienu svarbiausių metuose šokių muzikos atradimų, jis dominavo įvairių kritikų apklausose, pasirodė didžiausiuose elektroninės muzikos festivaliuose, netgi buvo ant DJMag viršelio. 2016 m. jis prisidėjo prie „e. Carmen“ – ambicingo operos „Karmen“ perstatymo, kur dirbo su geriausiais Lietuvos operos dainininkais. 2017 m. „Ten Walls“ išleido debiutinį albumą „Queen“ – įspūdingas, užburiantis kūrinys, kuriame pasirodo gerai žinomi Lietuvos ir tarptautiniai dainininkai, klasikiniai ir džiazo muzikantai.

„Neįdomu apsiriboti tik vienu skambesiu ar stiliumi. Man įdomus kiekvienas muzikos aspektas“, – sako M. Adomaitis, kuris pagal išsilavinimą yra klasikinio fagoto specialistas. Nuo Mauricijaus iki Ibizos, Niujorko, Londono ir Dubajaus – „Ten Walls“ yra koncertavęs visur, visur jį pasitinka minios įsiaudrinusių fanų. Jis yra gavęs Lietuvos muzikos apdovanojimų kaip geriausias prodiuseris ir geriausias elektroninės muzikos kūrėjas, o šiuo metu vis dar ieško naujų kelių. Įdomu, kur jie jį nuves.

www.facebook.com/TenWalls

Rekomenduojamas kūrinys: „Walking with Elephants“, „Gotham“, „Italo“