Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Muzikos atlikėjai

GJan

GJan_Global Records

2012 m. septyniolikmetė dainininkė, pasivadinusi GJan (tikrasis vardas – Greta Jančytė), į YouTube platformą įkėlė įrašą „Not Afraid“. Po keleto savaičių apie jį jau šnekėjo visi – nuo pačių jauniausių klausytojų iki žymiausio Lietuvos roko muzikanto Andriaus Mamontovo. Iki tol buvusi visiškai nežinoma, staiga tapo didžiausia Lietuvos popmuzikos viltimi: visi atkreipė dėmesį į jos stiprų, neįprastą balsą bei – gal net svarbiau – į jos gebėjimą sukurti pagavią šiuolaikinę melodiją.

Nuo tada GJan ne kartą girdėjo tokius komentarus kaip „Verta būti ‘Billboard’ tope“. Bet neskubėjo. Kas keletą mėnesių atsirasdavo naujas vaizdo įrašas, kiekvienas jų susilaukė milijonų peržiūrų (be galo daug, kaip Lietuvai). Į jos duris ėmė belstis tarptautinės įrašų kompanijos ir studijos, tačiau GJan nusprendė dirbti savo tempu. Ji padarė pertrauką, baigė mokyklą ir kuriam laikui išvyko į JAV. Grįždama pasirodė „Reeperbahn“ festivalyje Hamburge (Vokietija), o viena iš jos dainų panaudota vandens reklamai Vokietijoje. Galiausiai pasirašė sutartį su „Global Records“ – sėkminga Rumunijos įrašų kompanija, parodžiusia pasauliui tokias popmuzikos sensacijas kaip „INNA“, „Antonia“, „Carla’s Dreams“. 2017 m. pabaigoje GJan išleido ilgai lauktą debiutinį albumą „Do It“. Jis nenuvylė: tai tikras užkabinančių melodijų rinkinys; kai kuriose pasirodo ir atlikėjų iš JAV bei Australijos.

GJan, jau koncertavusi didžiausiuose Lietuvos festivaliuose, planuoja tolesnį kelią, ir ją pelnytai vertina kaip vieną iš naujųjų Baltijos šalių atlikėjų, kuri tikrai užkariaus tarptautinę rinką.

www.facebook.com/GJanOfficial

Rekomenduojamas kūrinys: „Tattoo“, „Wild“, „Wasn’t Easy“