Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Muzikos atlikėjai

Donny Montell

Donny Montell

Donatas Montvydas (tarptautiniuose pasirodymuose dažnai prisistato kaip Donny Montell) – šiuo metu vienas perspektyviausių Lietuvos popdainininkų, kaip rodo daugybė jo gautų M.A.M.A. apdovanojimų, tarp kurių – ir 2016 m. gautieji Metų atlikėjas, Metų albumas. Neapleidžia nuojauta, kad savo kūrybinio piko jis dar net nepasiekęs: darbo su užsienio prodiuseriais rezultatas – keli singlai, išleisti „Warner Music“ Švedijoje; nuolat planuojama, kaip šiam talentingam dainininkui užtikrinti karjerą užsienio rinkoje. Jis sunkiai ir daug dirba, turi didžiulį vokalinį talentą, yra puikus šoumenas – ir tai tik keli komplimentai, kurių jis vis gauna daugybę, ir pelnytai.

Būdamas 21-ų, Donny pasirodė dainavimo konkurse – dar visai niekam nežinomas – ir jį laimėjo. Žiūrovus užbūrė jo vokalas, grožis, elgesys scenoje. Vėliau buvo ir daugiau pergalių: tarp jų – ir didysis prizas tarptautiniame Baltarusijos muzikos festivalyje „Slavianski Bazaar“. Jis – vienintelis Lietuvos dainininkas, „Eurovizijoje“ reprezentavęs savo šalį du kartus (2016 m. užėmė 9 vietą).

Šiuo metu Donny didžiausiose šalies arenose atlieka energingus pop- ir klubinės muzikos hitus, bet jam nieko tokio ir koncertuoti su styginių orkestru ar akustine grupe. Aukščiausio kalibro popmuzikos vokalistas geba puikiai atpažinti ir kitų talentą. Jau kelerius metus Donny – projekto „Balsas“ treneris; dainininkai, kuriuos jis priglaudė po savo sparnu, šį konkursą laimėjo jau tris kartus.

Per pastaruosius metus jo karjera nuolat kyla, ir atrodo, kad jam viskas pasiekama.

www.facebook.com/donnymontellofficial

Rekomenduojamas kūrinys: „Screw Me Up“, „Move Your Body“, „I’ve Been Waiting for This Night“