Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Muzikos atlikėjai

„Daddy was a Milkman“

Daddy Was A Milkman - foto autorius Martynas Jurkevičius

Šio atlikėjo istorija – kaip filmo scenarijus. Ignas Pociūnas aštuonerius metus praleido JAV – dirbo vieną darbą po kito, o vakarais tyliai brązgindavo gitarą. Prieš kelerius metus grįžo į Lietuvą, įsikūrė, vedė ir įsidarbino nekilnojamojo turto srityje. Žmona Kalėdoms padovanojo įdomią dovaną: žinodama jo aistrą muzikai, užsakė keletą valandų vietinėje įrašų studijoje, kad vyras pasismagintų. Jis įrašė vieną dainą (mėgėjišką, kaip pats manė). Studijos prodiuseriui I. Pociūno balsas ir daina pasirodė įdomūs. Taigi jiedu nusprendė vien dėl juoko nusiųsti dainą į keletą radijo stočių. Reikėjo vardo. I. Pociūnas pasiūlė „Daddy was a Milkman“ (Tėtis buvo pienininkas) – nes jis turįs du vaikus ir kažkada yra dirbęs pienininku JAV. Po keleto savaičių daina „Breathe in“ tapo netikėtu hitu Lietuvoje ir Latvijoje. Gražus, melancholiškas vokalas, prasmingas tekstas ir lengvi elektronikos garsai iškart užkabino vietinę publiką. Dėmesį atkreipė ir svarbūs muzikos verslo žaidėjai: dabar jam atstovauja „Live Nation“, vienas iš didžiausių koncertų organizatorių pasaulyje.

Sulaukęs 36-erių, „Daddy was a Milkman“ staiga tapo visų aptariama popžvaigžde. Debiutiniu albumu „Daydreaming“ (2016) pritraukė naujų sekėjų, koncertavo kartu su tokiais atlikėjais kaip „Royksopp“ ir Johnas Newmanas – tad į solinius jo koncertus dabar susirenka tūkstančiai fanų.

2017 m. pradžioje „Daddy was a Milkman“ laimėjo du M.A.M.A. apdovanojimus: kaip Metų elektroninės muzikos atlikėjas ir kaip Metų proveržis. Metus užbaigė anšlaginiu koncertu vienoje didžiausių Vilniaus salių. Neabejotinai didžiausias pastarųjų metų Lietuvos muzikos atradimas, „Daddy was a Milkman“ planuoja išleisti antrąjį albumą 2018 m.; kalbama ir apie koncertus keliose Europos šalyse.

www.facebook.com/daddywasamilkman 

Rekomenduojamas kūrinys: „Breathe In“, „All About Love“, „Bed, a Book & a Smoke“