Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Muzikos atlikėjai

„Brave Noises“

Brave Noises_Suslavičius

Jaunų džiazo novatorių sekstetas, įprastos sudėties: 2 saksofonai (Kazimieras Jušinskas ir Arminas Bižys), klavišiniai (Mantvydas Pranulis), gitara (Mindaugas Stumbras), bosas (Ernest Germanovič) bei mušamieji (Domas Snarskis), tačiau kuriantis neįprastą muziką – veržlią, kaip ir jų pasirinktas pavadinimas, grįstą entuziastingais muzikos tyrinėjimais. Jų muzikos neįrėmina konkretus stilius, jame reflektuojami ir jungiasi meinstrymo ir laisvojo džiazo raiška, alternatyviojo roko, folkloro, world ir akademinės muzikos priemonės. „Brave Noises“ repertuare – minimalistine estetika paženklintos autorinės kompozicijos, kurių pagrindinis kūrėjas – grupės lyderis, klavišininkas ir kompozitorius, Mantvydas Pranulis.

„Brave Noises“ istorija ir prasidėjo nuo kompozicijos „Apocallypse“, atsiradusios per vieną studentišką džeminimą. Tąsyk paprastutis boso rifas ir trijų natų motyvas jaunuosius kūrėjus nubloškė į ekstazę, kuri nesibaigia ir šiandien.

2015 m. susibūrusi ir tais pačiais metais jaunųjų džiazo kūrėjų konkurse „Vilnius Jazz Young Power“ nugalėjusi grupė jau spėjo įsitvirtinti Lietuvos džiazo scenose ir pristatyti puikių įvertinimų sulaukusią debiutinę kompaktinę plokštelę „Between the Dreams“. Jų „šaunūs triukšmai“ jau aidėjo ir svetur – grupė sėkmingai koncertavo Latvijoje, Estijoje bei Vokietijoje.

www.bravenoises.lt

Rekomenduojamas kūrinys: „Apocallypse“

Kūrybos galima pasiklausyti čia.