Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Šokėjai ir choreografai

Inga Kuznecova

„Pamirštos princesės“. Dmitrijaus Matvejevo nuotrauka

Šokėja ir choreografė  Inga Kuznecova  (g. 1986) 2010 m. baigė choreografijos bakalauro studijas Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Choreografijos katedroje, o 2012 m. įgijo šokio magistro laipsnį. Be to, šokio meno ji mokėsi ir Stokholmo šokio kolegijoje (Švedija). Šiuo metu dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete, yra šiuolaikinio šokio studijos „Jazz Up“ vadovė, kuria ir šoka Šeiko šokio teatre. 

Kuznecova šoko choreografių Agnijos Šeiko, Dovilės Binkauskaitės ir kitų šokio spektakliuose, yra dalyvavusi įvairiuose meniniuose projektuose. Kaip choreografė profesionaliojoje scenoje debiutavo 2010 m. ir yra sukūrusi keturis šokio spektaklius. Kol kas gana negausus jos repertuaras išsiskiria žanrų ir formų įvairove – I. Kuznecovos spektakliai vienas nuo kito skiriasi ir temomis, ir judesių kalba. Diplominiame spektaklyje „Mikas ir pusryčiai“ (2010) menininkė tyrinėjo žmogaus reakcijas į skirtingus maisto skonius. 2012 m. ji kartu su šokėju Petru Lisausku sukūrė apie poros santykius itin paprastai, bet taikliai pasakojantį duetą „Ir viskas klojosi kuo puikiausiai“, kuris buvo atliekamas ne scenoje, o realioje gyvenamojoje erdvėje – bute. Abu šie spektakliai buvo įtraukti į Vilniuje kasmet vykstančio Tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ programą. O trečiąjį savo darbą „Diagnozė – krepšinis“ (2012)choreografė dedikavo populiariausiai sporto šakai Lietuvoje.

Po kelerių metų pertraukos 2016 m. I. Kuznecova kaip choreografė sugrįžo su spektakliu vaikams  „Pamirštos princesės“. 7–12 m. amžiaus vaikams skirtame spektaklyje, įkvėptame užburiančios prancūzų autorių dueto Philippo Lechermeier ir Rébeccos Dautremer knygos „Pamirštos ir nežinomos princesės“, ieškoma būdų, kaip kiekvienam vaikui atrasti savo išskirtinius bruožus, juos mylėti, puoselėti, taip pat – kaip kurti vertingus ir pagarbius santykius su kitais žmonėmis. Perkeldamos realias gyvenimiškas situacijas į princesių pasaulį, šokėjos pasakoja apie kiekviename iš mūsų glūdinčią nepakartojamą asmenybę. 2017 m. spektaklis rodytas prestižinėje Vašingtono scenoje (JAV) – Johno F. Kennedy scenos menų centre. 

 

info@seikodancecompany.com 

www. seikodancecompany.com