Lietuvos Kultūros Institutas
Leidiniai

BEST LITHUANIAN BOOKS FOR CHILDREN AND YOUNG ADULTS 2021-2022 SELECTION OF THE LITHUANIAN SECTION OF IBBY

Kataloge anglų k. pristatomos vertingiausios ir įdomiausios Lietuvos rašytojų ir iliustruotojų kurtos knygos vaikams ir paaugliams.  Tai 28 knygos ir 4 knygų serijos, išleistos 2021 – 2022 m., kurias atrinko Lietuvos IBBY skyrius. Kataloge pristatomos paveikslėlių knygos, vaikų, paauglių literatūra, knygų serijos ir negrožinė literatūra jauniesiems skaitytojams.

2022-ieji Lietuvos kultūros žmonėms įsimins kaip kupini nerimo, šalia susitvenkusios grėsmės nuojautos, didžiulės užuojautos kitai tautai, desperatiško noro visomis išgalėmis padėti ir kūrybai itin nepalankaus laiko metai. Rusijai užpuolus Ukrainą ir pradėjus šį nežmonišką karą, daugelio Lietuvos kūrėjų ir leidėjų gyvenimas sustojo, daugelis jautė visišką kūrybinę stagnaciją, negalėjo paimti į rankas pieštuko ar prisėsti prie rašomojo stalo. Kai kurie metė savo įprastines veiklas ir atsidėjo savanoriškai veiklai. Tai tęsėsi kurį laiką. Paskui kūryba atgijo – kaip eskapizmo, pasipriešinimo ir universalių žmogiškųjų vertybių perdavimo forma. Vertybių, kurios byloja – mes esame šviesioji pasaulio pusė.

Inga Mitunevičiūtė
IBBY Lietuvos skyriaus pirmininkė

Leidinio sudarytojai:

Inga Mitunevičiūtė

Leidinio autorės: Laimutė Adomavičienė, Laima Bačkienė, Eglė Baliutavičiūtė, Šarūnė Baltrušaitienė, Greta Barkauskaitė, Giedrė Bytautienė, Ilona Ežerinytė, Inga Mitunevičiūtė, Jolanta Vitkutė

Leidimo metai:

2023

Kalba:

anglų k.

Vertėjai:

Kotryna Garanašvili

Redaktoriai:

Jeremy Hills

Apimtis:

77 p.

ISSN:

2669-2422

Tiražas:

350

Kur galima paskaityti?

KNYGU KATALOGAS_LKI_2023_Internetui