Lietuvos Kultūros Institutas
Leidiniai

Soundscapes as a Journal, 2022 (3)

Viršelis

Trečiasis kultūros ir meno žurnalo „* as a Journal“ numeris „Soundscapes as a Journal“ (liet. – „Garsovaizdžiai kaip žurnalas“) yra skirtas garso kultūrai. Numerį sudarė Damianas Lentinis (Damian Lentini) – Miunchene veikiančio muziejaus „Haus der Kunst“ kuratorius iš Australijos.

Numeryje„Soundscapes as a Journal“ publikuojami muzikologės Jūratės Katinaitės straipsnis apie Lietuvos muzikos fakyrą Bronių Kutavičių, kuratorės, Robertso menų instituto Londone kuratoriaus Yateso Nortono tekstas apie duetą „Eye Gymnastics (Viktoriją Damerell ir Gailę Griciūtę) ir garso menininkės Dainos Pupkevičiūtės (Dainos Dievos) esė. Sandra Kazlauskaitė savo straipsnyje aprašo seksualinį postsovietinio garsovaizdžio skambesį, o Domininkas Kunčinas braižo paranormaliosios Lietuvos muzikos kontūrus.

Išskirtiniame D. Lentinio ir kompozitoriaus Arturo Bumšteino pokalbyje atveriamos pastarojo menininko kūrybinės trajektorijos. Muzikos informacijos centro vadovės Radvilės Buivydienės ir Tel Avivo Felicjos Blumental bibliotekos ir muzikos centro vadovo Guy Dubious pašnekesys leidžia užmesti akį į jų bendrai rengiamą Jono Meko 100-mečiui skirtą programą Izraelyje „Temporary Soundtracks“ (liet. – „Laikini grojaraščiai“).

Neapolyje kuriančios menininkės Simonos Žemaitytės pristatomas sovietmečiu iš Lietuvos pabėgusio didžėjaus, eksperimentinės muzikos kūrėjo ir plokštelių kolekcionieriaus iš Londono Sauliaus Čemolonsko (Sal) portretas atskleidžia ne tik kūrėjo biografiją, bet ir ją veikusius socialinius ir kultūrinius kontekstus.

Skaitytojai žurnale ras ir dvi vizualias esė, kuriomis dalijasi Lietuvos–Jungtinės Karalystės tarpdisciplininio meno kūrėjas Antonas Lukoszevieze’iusir fotografas, projekto „This is Vilnius“ autorius Andrejus Vasilenko.

Specialiai numeriui „Soundscapes as a Journal“ duetas „Eye Gymnastics“ parengė grojaraštį, kuriame: Karolinos Kapustaitės, „Ambulance on Fire“, Antano Dombrovskio, Ninos Guo ir Augustės Vickūnaitės, Simono Nekrošiaus, Holly Childs ir Gedimino Žygaus, Armos Aghartos, Adomo Paleko ir Gretos Galiauskaitės, Vitalijos Glovackytės garso kūriniai. Jų galima klausytis ir Lietuvos kultūros instituto „Soundcloud“ paskyroje.

Šio numerio dizainą sukūrė Ugnė Balčiūnaitė.

Leidinio sudarytojai:

Damian Lentini

Leidimo metai:

2022

Kalba:

Anglų

Vertėjai:

Darius Sužiedelis (p. 14–25, 98–107).

Redaktoriai:

Anglų kalbos redaktorė Gemma Lloyd

Apimtis:

112 psl.

ISSN:

2783-5685

Tiražas:

700

Kur galima paskaityti?

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje

Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje

Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje

Vilniaus universiteto bibliotekoje

 

Įsigyti galima (Lietuvoje):

www.asajournal.lt

MO muziejus (Vilnius)

Six Chairs Books (Vilnius)

Papildoma info:

Žurnalo redakcinė kolegija:

Vaiva Grainytė
Adomas Narkevičius
Rūta Statulevičiūtė-Kaučikienė

Žurnalo redaktorė – Kotryna Lingienė

Žurnalo svetainė

www.asajournal.lt

Klausimams dėl įsigijimo ir platinimo

asajournal@lithuanianculture.lt