Leidiniai

HOW THE FUTURE KING OF ENGLAND ATE PEACOCK IN VILNIUS: the Shared Cultural, Political and Culinary History from Britain and Lithuania

„How the Future King of England Ate Peacock in Vilnius: the Shared Cultural, Political and Culinary History of Britain and Lithuania“ supažindina su dviejų skirtingų kultūrinių erdvių santykiais – idėjų ir žinių mainais, asmenybių padaryta įtaka, pasakojimų ir patirčių suformuotais įvaizdžiais. Kertinė istorija, pagal kurią pavadinta knyga, primena vieną ankstyvesnių Lietuvos ir Jungtinės Karalystės kontaktų. Tuo metu dar tik būsimasis Anglijos karalius Henrikas Bolingbrokas atvedė savo lankininkų būrį į Vilnių ir dalyvavo Lietuvos valdovų – Vytauto ir Jogailos – tarpusavio kovoje už sostą. Pasisekus Kreivosios pilies puolimui, Livonijos ordino magistras būsimam karaliui atsiuntė dovanų: jautį, keturis avinus ir net du povus, kuriuos, tikėtina, Henriko virėjas paruošė pagal tuo metu populiarų receptą. 26 knygos pasakojimai apžvelgia įvairius Lietuvos ir Jungtinės Karalystės santykių aspektus. Kiekvieną knygoje papasakotą istoriją lydi su ja susijęs receptas ir jo fotografija.

2018 m. knygos dizainas įvertintas aukščiausiu reklamos festivalio „Adrenalinas“ apdovanojimu kategorijos „Dizaino sprendimai“ ir „Balticbest“ aukso medaliu. Pelnė tarptautinio konkurso „EPICA Awards“ bronzą ir Knygos meno konkurso diplomą dalykinių knygų kategorijoje.

Leidinio sudarytojai:

Autoriai: Rimvydas Laužikas, Antanas Astrauskas

Leidimo metai:

2018

Kalba:

Anglų

Vertėjai:

Darius Sužiedėlis

Redaktoriai:

John Evans

Apimtis:

135 psl. + 26 receptų kortos

ISBN:

978-123-4567-89-7

Tiražas:

600 egz.

Kur galima paskaityti?

Lietuvos Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje
Vilniaus universiteto bibliotekoje
Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje
Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje
Lietuvos kulinarinio paveldo muziejuje
Rokiškio krašto muziejuje
Latvijos nacionalinėje bibliotekoje
Restorane „Ertlio namas“