Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Italijoje – choreografo Dovydo Strimaičio spektaklis „Hairy”

Lietuvos kultūros institutas

Robin Plus nuotr.

Penktadienį, balandžio 19 dieną, 21 val. vietos laiku įvyko jaunosios kartos šokėjo ir choreografo Dovydo Strimaičio spektaklio „Hairy“ nacionalinė premjera Italijoje. Spektaklis buvo pristatytas Pesaro mieste esančiame teatre „Teatro sperimentale“ (liet. – Eksperimentinis teatras).

Dovydas Strimaitis – Lietuvos šiuolaikinio šokio menininkas, gyvenantis ir kuriantis Prancūzijoje ir Belgijoje. 2015 m. jis įstojo į šokio bakalauro studijas Codarts universitete (Nyderlandai). 2019-2022 m. D. Strimaitis buvo Marselio nacionalinio baleto šokėjas. Šių metų Auksinių scenos kryžių apdovanojimuose jam buvo įteiktas apdovanojimas už sukurtą choreografiją spektakliui „Duetas“ (prodiusavo nepriklausoma šokio organizacija „Be Kompanijos“).  Šiuo metu D. Strimaitis yra Šiuolaikinio šokio asociacijos tarybos narys.

Spektaklio premjera Lietuvoje įvyko praėjusių metų „Naujojo Baltijos Šokio“ festivalio metu. Tuomet D. Strimaitis pristatė 25 minučių trukmės kūrinio trio versiją, kurią bendrai parengė festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ ir šokio bienalė Miunchene. Šiais metais festivalio metu bus pristatyta pilno vakaro spektaklio „Hairy“ premjera. Šokėjų trupę sudaro 4 profesionalai iš Prancūzijos ir Italijos. Spektaklio muziką sukūrė lietuvių kūrėja Julijona Biveinytė. Spektaklis bus rodomas ir kituose Italijos miestuose, vėliau kūrybinė komanda keliaus su pasirodymu į Prancūziją, kur dalyvaus Lietuvos sezono programoje.