Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Poetė Patricija Gudeikaitė – Romoje surengtame Poezijos dienos renginyje

Lietuvos kultūros institutas

Klára Várhelyi nuotr.

Kovo 21 d. minint Tarptautinę poezijos dieną, Vengrijos akademijoje Romoje, „Palazzo Falconieri“ rūmuose vyko jau vienuoliktąjį kartą organizuojamas poezijos vakaras „Europa eilėraščiuose“, kuriame dalyvavo poetai iš 16 Europos valstybių. Savo eiles renginyje skaitė ir poetė iš Lietuvos Patricija Gudeikaitė.

Poezijos vakaras sulaukė didelio klausytojų susidomėjimo, gausių plojimų. Susirinkusieji turėjo išskirtinę galimybę išgirsti visus skaitomus tekstus skirtingomis Europos valstybių kalbomis, eilėraščių vertimus į italų kalbą skaitė ekrane. Dalyvavę poetai savo tekstuose kalbėjo apie visiems aktualias temas, savo kūryba dalijosi ir poetė iš Ukrainos.

Patricija Gudeikaitė (gim. 1998) – jaunosios kartos poetė, literatūrinių renginių organizatorė. 2020 m. festivalyje „Poetinis Druskininkų ruduo“ buvo apdovanota Antano A. Jonyno prizu. Kauno literatūrinėje savaitėje laimėjo „Laisvojo mikrofono“ skaitymus. Eilėraščiai yra įtraukti į „Poezijos pavasario“ ir „Poetinio Druskininkų rudens“ almanachus, versti į anglų, lenkų kalbas. Poetinė kūryba publikuota „Šiaurės Atėnuose“, „Literatūroje ir mene“, „Nemune”. Patricija Gudeikaitė įdarbina savo erudiciją ir rašydama literatūros kritiką. 2023 m. pasirodė debiutinė autorės knyga „Kontaktas” (leid. „Kitos knygos”).

Renginys buvo organizuotas bendradarbiaujant su Romos EUNIC Cluster (Europos Sąjungos kultūros institutai) ir FUIS (Italijos rašytojų federacija).