Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Štutgarte veikia personalinė Visvaldo Morkevičiaus paroda 

Lietuvos kultūros institutas

Elisabeth Reinhard Hauff galerijos nuotr.

Vasario 2 d. garsiojoje Elisabeth & Reinhard Hauff galerijoje Štutgarte atidaryta personalinė Visvaldo Morkevičiaus paroda „Who art thou my vessel”, kuri veikia iki kovo 15 d.
Jau trečiojoje Vokietijoje rengiamoje V. Morkevičiaus personalinėje parodoje pristatomos fotografijos iš keturių skirtingų serijų. Paroda gali būti vertinama kaip jaunojo menininko retrospektyva. Ankstyvajai fotografo vizualinei kalbai būdinga rodyti slepiant, atskleidžiant fragmentiškai, visai ar iš dalies ištrinant vaizdus. Kompozicijos čia perregimos, spalvos dažnai išblukusios, negatyvai susilieja su pozityvais, šešėliai dažnai ryškesni už tai, ką atspindi, beveidžiai veikėjai įstrigę margoje migloje. Gili šių vaizdų melancholija dažnai yra varomoji jo kūrinių jėga. Naujesni menininko darbai drąsesni, aštresni, šiurkštesni ir persmelkti tirštų tamsos skysčių.
Didelio publikos ir labai palankaus profesionalių meno kritikų pelniusią parodą parengė Elisabeth & Reinhard Hauff galerija (parodą pristatantį tekstą parašė Paulius Andriuškevičius).
Parodos rengimą parėmė Lietuvos kultūros institutas, tarpininkaujant Kultūros atašė Vokietijoje.
Daugiau informacijos https://www.reinhardhauff.de/artists/artist-detail/visvaldas-morkevicius-187