Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga Briuselio rotušėje skambėjo Martyno Levickio akordeono muzika

Lietuvos kultūros institutas

Iris Haidau nuotr.

Vasario 13 dieną Briuselio miesto rotušėje įvyko pasaulinio garso akordeonisto Martyno Levickio koncertas, skirtas paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dienos 106-osioms metinėms. Renginį bendrai organizavo Lietuvos nuolatinė atstovybė Europos Sąjungoje, Lietuvos ambasada Belgijoje ir Liuksemburge, Lietuvos nuolatinė atstovybė NATO ir Lietuvos karinis atstovas prie NATO ir ES.

Pasiklausyti talentingo lietuvių atlikėjo ir kartu paminėti vieną svarbiausių datų Lietuvos istorijoje susirinko daugiau nei 300 kviestinių svečių iš Belgijos, kitų šalių, ES, NATO bei kitų institucijų. Renginyje taip pat dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri pasakė sveikinimo kalbą.

Martynas Levickis yra vienas žymiausių akordeono meistrų pasaulyje. Jis yra pelnęs daugiau nei 30 tarptautinių apdovanojimų, pripažintas už virtuoziškumą ir universalumą klasikiniame bei šiuolaikiniame repertuare. Tiek solo, tiek bendradarbiaudamas su tarptautiniu mastu pripažintais instrumentalistais ir orkestrais, Martynas savo muzikalumu, charizma ir dinamiškais pasirodymais ir žavi viso pasaulio publiką.

Renginys organizuotas bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros institutu.