Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Dalia Dėdinskaitė, Lukas Geniušas ir Gleb Pyšniak dalyvavo Vilniaus geto likvidavimo 80-mečio minėjimui skirtame koncerte Nacionalinėje filharmonijoje Varšuvoje

Lietuvos kultūros institutas

Mirijana Kozak nuotr.

Spalio 2 d. Nacionalinėje filharmonijoje Varšuvoje iškilmingai buvo paminėtas Vilniaus geto likvidavimo 80-metis. Minėjimui skirtame koncerte lietuvių, lenkų ir žydų kompozitorių kūrinius atliko smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, pianistas, Lenkijoje itin vertinamas Šopeno konkurso laureatas Lukas Geniušas ir violončelininkas Gleb Pyšniak.

Į Nacionalinę filharmoniją Varšuvoje susirinko daug garbingų klausytojų: žymūs lenkų visuomenės veikėjai, Lenkijos žydų organizacijų atstovai, Lenkijoje reziduojantys užsienio šalių ambasadoriai.

Koncerto metu klausytojai išgirdo Lazdijuose gimusio ir iš naujo atrandamo kompozitoriaus Josepho Achrono „Žydiškąją melodiją“ op. 33, Anatolijaus Šenderovo kūrinį „Giesmė ir šokis ”, du kūrinius iš Leopoldo Godowsky kompozicijos “Triakontameron”, Fausto Latėno „Sonatą violončelei ir fortepijonui“ bei pastaruoju metu itin populiaraus kompozitoriaus Mieczyslawo Wajnbergo „Trio fortepijonui“ op. 24.

Koncertą finansavo LR užsienio reikalų ministerija, Lietuvos kultūros institutas, Nacionalinė filharmonija Varšuvoje.

Daugiau apie koncertą:

https://szwarcman.blog.polityka.pl/2023/10/03/pamieci-getta-wilenskiego/

https://filharmonia.pl/repertuar/koncert-kameralny-746650209

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje Rasa Rimickaitė