Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Muzikinis Duisburgo sveikinimas Vilniui

Lietuvos kultūros institutas

Rugsėjo 13 ir 14 d. Duisburgo filharmonijoje surengti įspūdingi Vilniaus 700 metų jubiliejui skirti koncertai.

Duisburgo filharmonijos orkestras, diriguojamas Giedrės Šlekytės, solistai ir solistės Lina Dambrauskaitė (sopranas), Ieva Prudnikovaitė (mecosopranas), Almas Švilpa (bosas), Casparas Singhas (tenoras) bei „Vilniaus” choras (vadovas Artūras Dambrauskas) atliko įspūdingus, audringas publikos ovacijas pelniusius  kompozitorės Ramintos Šerkšnytės kūrinius: „Gloria” (premjera Vokietijoje) ir „Te Deum” (sukurta Duisburgo filharmonijos užsakymu, pasaulinė premjera) bei Hectoro Berliozo „Symphonie fantastique”.

Koncertu, kuriuo pradėtas naujasis sezonas filharmonijoje, sužavėta liko ne tik publika, bet muzikos kritika, vakarą pavadinusi tobulu emociškai, labai paveikiu įvykiu, uždavusiu toną visam tolesniam sezonui.

https://www.waz.de/staedte/duisburg/philharmonisches-konzert-mehr-als-ein-klangvoller-auftakt-id239561067.html

Koncertas surengtas Duisburgo miesto, su kuriuo Vilnius jau trisdešimt aštuonerius metus yra susigiminiavęs miestas, pastangomis ir lėšomis. Tai pirmasis iš spalį ir lapkritį čia vyksiančių Vilniui skirtų renginių, parengtų bendradarbiaujant su LR ambasada ir kultūros atašė Vokietijoje Rasa Balčikonyte.

Šio iškilmingo muzikinio pasveikinimo Vilniui proga Duisburgo meras ir savivaldybė surengė visų dalyvių ir partnerių iš Lietuvos priėmimą.  Šventine proga juos sveikino Duisburgo miesto meras Sörenas Linkas, LR ambasadorius Ramūnas Misiulis, Vilniaus miesto vicemeras Andrius Grigonis, mero patarėja kultūros klausimais Rūta Pilkytė ir Tarybos narė Ieva Dauskurtė.

Spalio ir lapkričio mėnesiais Vilniaus jubiliejui skirti renginiai toliau bus tęsiami ne tik Duisburge – prie jo prisijungs ir Erfurtas, taip pat jau kelis dešimtmečius palaikantis partnerystės ryšius su Vilniumi.