Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Milane vykusiame fortepijoninės muzikos festivalyje – pianistas Ugnius Pauliukonis

Lietuvos kultūros institutas

www.ugniuspauliukonis.com nuotr.

Praėjusį savaitgalį vykusiame viename prestižiškiausių fortepijono festivalių Italijoje „Piano City Milano“ pasirodė ir pianistas Ugnius Pauliukonis. Koncertas surengtas bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros institutu ir Lietuvos Respublikos ambasada Italijoje.

Kasmetinis festivalis „Piano City Milano“ kviečia dalyvauti šimtus muzikos atlikėjų, kurie pasirodo įvairiose miesto vietose. Šis festivalis, vykstantis jau 12-tą kartą, pristato daugiau nei 250 koncertų, apimančių skirtingus žanrus ir įtraukiančių tiek pripažintus muzikantus, tiek karjerą pradedančius talentus. Festivalis miesto kiemus ir privačius namus paverčia koncertų vietomis, tokiu būdu skatindamas muzikos patirtį visame mieste.

Apdovanojimus pelnęs lietuvių pianistas Ugnius Pauliukonis yra koncertavęs su tokiais garsiais orkestrais kaip BBC filharmonijos orkestras, Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras. Muzikantas taip pat yra pasirodęs tokiose prestižinėse salėse kaip Bridgewater Hall ir Elbphilharmonie Hamburg. U. Pauliukonio muzikinis repertuaras apima platų žanrų spektrą, atspindintį jo įvairiapusį talentą. Būdamas kamerinės muzikos grupės „SONO ensemble” įkūrėjas ir vadovas, jis parodė ypatingą aistrą kamerinei muzikai. Be koncertinės karjeros, Glazge (JK) gyvenantis Ugnius yra muzikos pedagogas, jo mokiniai yra laimėję nacionalinius ir tarptautinius konkursus.

Milano festivalio direktorė Ricciardo Belgiojoso negailėjo komplimentų lietuviui: „Vakar vyko puikus koncertas, tai buvo ypatinga proga mūsų auditorijai išgirsti tokią įdomią programą.“ Lietuvos kultūros atašė Italijoje Laura Gabrielaitytė-Kazulėnienė taip pat džiaugėsi U. Pauliukonio pasirodymu: „Be galo džiugu, kad estivalyje „Piano City Milano“ pasirodė talentingasis pianistas Ugniaus Pauliukonis, kurio atliekama muzika užbūrė susirinkusius. Tikiuosi, kad dar daugiau lietuvių pianistų įsitrauks į šio festivalio programą.“

Šiais metais Milanas tampa kone lietuvių kultūros sostine Italijoje: čia ne tik pasirodė pianistas U. Pauliukonis, galerijoje „Eastcontemporary“ buvo eksponuojamos lietuvių R. Narkaus ir A. Sosunovos instaliacijos, taip pat minimas kino menininko Jono Meko gimimo šimtmetis, kuriam skirta paroda vyks iki liepos 23 d. Milano Cineteca.