Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

EUNIC skelbia antrąjį Ukrainos fondo projektų šaukimą

Lietuvos kultūros institutas
EUNIC

Po sėkmingo pernykščio šaukimo, kurio metu buvo finansuoti 15 projektų, Europos Sąjungos šalių nacionalinių kultūros institutų tinklas EUNIC skelbia antrąjį EUNIC Ukrainos fondo (EUNIC Ukraine Fund) projektų konkursą. Šis fondas yra skirtas paremti Ukrainos kultūros matomumui ir įtraukčiai Europoje.

Ukrainos kultūros institutui tapus 39-uoju EUNIC nariu, Europos šalių solidarumas karo Ukrainoje akivaizdoje stiprina kultūrinę dimensiją ir jos vaidmenį platesniame reformų ir pilietinės visuomenės stiprinimo kontekste.

Antrasis EUNIC Ukrainos fondo projektų konkursas parems naujas iniciatyvas, kurios gilins solidarumo veiksmus ir tvirtins kultūrinius ryšius, tinklaveiką ir ilgalaikes Ukrainos menininkų ir kultūros operatorių bendradarbiavimo su kitų Europos šalių kolegomis perspektyvas.

EUNIC Ukrainos fondo konkurse gali dalyvauti visi EUNIC klasteriai bet kurioje iš 46 Europos Tarybos narių šalių ir jų vietiniai kultūriniai partneriai, kurie užsiima kultūrinio bendradarbiabimo veiklomis viose Europos Tarybos šalėse-narėse.

Visa informacija apie aplikavimą, reikalavimus ir t.t.:

Daugiau informacijos apie fondą ir konkursą: 

Dažniausiai užduodami klausimai:

Projektų pateikimo terminas yra 2023 m. rugsėjo 5 d. (13 val. CEST). Visos projektų veiklos gali prasidėti nuo šių metų spalio 1 d. ir turi baigtis ne vėliau 2024 m. birželio 30 d.

Lygiagrečiai yra paskelbti ES programos „Kūrybiška Europa” Ukrainai dedikuotų projektų konkurso rezultatai: Creative Europe Call for projects dedicated to Ukraine. Įvairios skirtingų konkursų paremtų iniciatyvų sinergijos ir bendradarbiavimas yra skatinamos.