Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Milano galerijoje pristatoma Anastasijos Sosunovos paroda

Lietuvos kultūros institutas
Parodos skrajutė su darbo reprodukcija

Balandžio 14 d. Milane, galerijoje „Eastcontemporary“ atidaryta tarpdisciplininės menininkės iš Lietuvos, Anastasijos Sosunovos, paroda „Employee of the month” (liet. Mėnesio darbuotojas), įgyvendinta su Lietuvos kultūros institutu. Parodos atidarymas vyko Milano meno savaitės metu („Miart”). Šis renginys – didžiausia modernaus ir šiuolaikinio meno šventė, kurioje pristatomi geriausi kūrybinio pasaulio kūriniai.

Galerija „Eastcontemporary“ – pelno nesiekianti, nepriklausoma organizacija, eksponuojanti ne tik jau žinomus kūrėjus, bet ir pradedančiuosius. Galerijos tikslas – tyrinėti, plėtoti ir skatinti šiuolaikinį meną ir kultūrą rengiant parodas, viešąsias programas, leidinius, rezidencijas ir partnerystę.

Partnerystė su Lietuva tęsiasi – šioje galerijoje anksčiau šį mėnesi eksponuota lietuvių menininko Roberto Narkaus paroda „The Board” perduoda estafetę Anastasijos Sosunovos ekspozicijai.

Ji gimė Ignalinoje, šiuo metu gyvena Vilniuje. Pagreitį įgavusiai menininkei jau teko dalyvauti parodose Londone, Paryžiuje, Niujorke, Vienoje, Kopenhagoje ir kt.  A. Sosunovos darbuose ypač daug dėmesio skiriama ryšiui, kuriuo sujungta susikuria bendruomenė. Ji tiria, kaip ši grupė susiformuoja, dažnai reaguodama į tam tikras vertybes ar būtybes, ir kaip išlieka išgyvendama bendrų jausmų, savų ritualų, tradicijų bei kolektyvinių susitarimų kūrimo pagrindu.

„Mėnesio darbuotojas“ – pirmoji Anastasijos Sosunovos personalinė paroda Italijoje, kurioje menininkė apmąsto „pasidaryk pats“ metodus, politiką ir estetiką, slypinčius už didelių įmonių struktūrų.

Milanas tampa kone lietuvių kultūros sostine Italijoje: be minėtų lietuvių menininkų parodų, balandžio viduryje atidaryta ir paroda bei filmų programa, skirta paminėti Jono Meko šimtąsias gimimo metines, o netoliese esančioje viloje Pomini Castellanza mėnesio pradžioje vyko Romualdo Požerskio fotografijų peržiūra.