Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Briuselyje vykusiame koncerte „Child of Light” skambėjo Egidijos Medekšaitės kūrinys

Lietuvos kultūros institutas

Kovo 18 d. Briuselio meno centre Flagey įvyko filharmonijos orkestro, diriguojamo izraeliečio Ivano Volkovo bei šiuolaikinės muzikos ansamblio ICTUS koncertas „Child of Light”, kuriame buvo parodyta neįtikėtina garso ir šviesos sintezė. Renginyje skambėjo lietuvių kompozitorės dr. Egidijos Medekšaitės kūrinys „Âkâsha”.

Casparo Langhoffo sukurtas saulės užtemimo įkvėptas apšvietimo dizainas, mažos, jonvabalius vaizduojančios, švieselės ir prieblandoje grojantys muzikantai sukūrė magišką atmosferą klausytojams.

Koncerte skambėjo kelios ypatingos kompozicijos, tarp jų Gérard’o Grisey „Vortex Temporum”, Kristine Tjøgersen „Bioluminescence”, Claude’o Vivier „Lonely Child” ir E. Medekšaitės „Âkâsha”.

Egidija Medekšaitė yra žinoma dėl unikalaus akustinio ir elektroninio skambesio derinimo savo kompozicijose. Iš Lietuvos kilusi, šiuo metu Anglijoje gyvenanti E. Medekšaitė yra pelniusi pasaulinį pripažinimą, įskaitant du aukso medalius „Global Music Awards” apdovanojimuose už kūrinius „Amithaba” ir „Malakosha”. 2016 m. Durhamo universitete, vadovaujant profesoriui Richardui Rinjvosui ir daktarui Samui Haydenui, ji įgijo kompozicijos daktaro laipsnį. Taip pat studijavo kompoziciją Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei tekstilės inžineriją bei dizainą Kauno technologijos universitete.

Projektas organizuotas bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros institutu.