Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Vilniaus knygų mugė

Skelbiame Vilniaus knygų mugės Jaunųjų skaitytojų salės programą!

Lietuvos kultūros institutas

Jaunųjų skaitytojų salė laukia knygų mėgėjų nuo 0 iki 100+ metų!

Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas Vilniaus vartus atkėlė visiems draugiškiems, kūrybiškiems ir talentingiems žmonėms, o Jaunųjų skaitytojų salė atveria širdį Ukrainai ir ukrainiečiams. Visomis mugės dienomis čia vyks susitikimai su Ukrainos knygų kūrėjais, jų vedamos kūrybinės dirbtuvės ir kūrinių paroda, specialūs renginiai Vaikų scenoje, Bibliotekų erdvėje, veiks informacijos ir susitikimų taškas Lietuvoje gyvenantiems vaikams ir paaugliams iš Ukrainos.

Vasario 23–26 dienomis jūsų lauks garsių knygų kūrėjų parodos. Bus galima apžiūrėti Niujorke gyvenančios Vokietijos menininkės Noros Krug iliustracijų, kurtų Timočio Snaiderio knygai „Apie tironiją“ ir Ukrainos kūrybinio dueto „Agrafka“ darbų parodas. O šeštadienį – sudalyvauti pačių kūrėjų vedamose ekskursijoje. Visomis dienomis bus galima pasinerti į nežmogiškų tvarinių studijas parodoje „Būtybių tyrinėtojos kabinetas“.

Jaunimo taško programa auga ir laisvėja – patikrinkite! Čia sutiksite būrį žinomų rašytojų, režisierių, muzikos atlikėjų, kuriems galėsite užduoti rūpimus klausimus apie kūrybą ir skaitymą. Planuojate rašytojų karjeras? Užsukite į „Būsimų rašytojų klubas“. Domitės savanoryste? Verskite programos puslapius ir ieškokite diskusijų šia tema!

10 kartą Jaunų skaitytojų salėje įsikurs Bibliotekų erdvė, kurioje lauks kūrybinės grafikos, ekslibrisų, dienoraščių, atvirukų gamybos dirbtuvės, atradimai virtualioje erdvėje, skaitymo terapijos užsiėmimai, pažintis su garsinėmis knygomis. Antrus metus išsiskleis jauki Knygų starto erdvė ir programa, skirta vaikams nuo 0 iki 3 metų ir jų tėvams.

Savo lankytojų lauks „Knygų šalis“ ir kūrybos erdvė „Be formulių“, kurioje paveikslėlių knygos „Geriausia diena“ autorės – Kotryna Zylė ir Inga Dagilė ir literatūrinių veiklų edukatorė Rūta Lazauskaitė tris knygų mugės dienas – nuo penktadienio iki sekmadienio – statys daugiabutį, atvirą 700-ams draugiškų kaimynų. Užsukite, laukiame!