Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Pristatytas skaitmeninio džiazo sklaidos projekto 7-asis vaizdo koncertas

Lietuvos kultūros institutas
Renginio programėlė

Lapkričio 30 d. 12 val. (CET) „Lithuanian Culture in SE, FI and DK” kanale „Youtube” įvyko septintos nuotolinių koncertų ciklo #coolsoundsLT dalies EPISODE 7 premjera.

Koncertas rengiamas, toliau bendradarbiaujant su ukrainiečių džiazo scena, kaip solidarumo ženklas su Ukrainos tauta, šiuo metu kovojančia už savo teisę egzistuoti kaip nepriklausoma valstybė ir už Europos saugumą ir ramybę.

Nuotolinio koncerto EPISODE 7 metu pristatomas visas būrys Lietuvos ir Ukrainos grupių bei atskirų atlikėjų. Tarp jų ir, ko gero, dviejų ryškiausių šiuo metu Lietuvos jaunųjų saksofonistų Karolio Šarkaus ir Donato Petreikio suburtas tarptautinis kolektyvas „Collaborative Jazz Septet”, atgaivinantis džiazo aukso amžiaus muzikos dvasią. Taip pat originalus, eksperimentinis ir tuo pačiu labai dvasingas ir estetiškas pianisto Dmitrijaus Golovanovo bei saksofonisto Jano Maksimovičiaus duetas su programa „Beyond”, peržengiančia tradicinio ir net laisvojo džiazo ribas. „Quark Effect“ – jaunų atlikėjų trio, kurie drąsiai ir sėkmingai įtvirtina laisvojo džiazo stiliųelektroninės ir eksperimentinės muzikos scenoje. Jauna džiazo atlikėja, neseniai pradėjusi savo profesionalų muzikinį kelią, šiuo metu gyvenanti ir kurianti Vokietijoje – Anastasija Šanina. Koncertui aštrumo suteikia džiazo scenos fenomenas, netelpantis į jokius rėmus – tai „Sheep Effect“, atliekantis savo muziką saksofonu ir elektroninėmis priemonėmis. Nuotolinio koncerto puošmena – Ukrainos atlikėja Ganna, skleidžianti Ukrainos kultūrą po Europą su savo liaudies muzikos motyvų įkvėptomis dainomis.

„Šis septintasis koncertas EPISODE 7 yra ypatingas: jame puikiai dera tiek džiazo tradicija, tiek akademinės improvizacijos elementai, laisvojo džiazo dvasia bei drąsa ir šiuolaikiniai bei labai saviti elektronikos naudojimo būdai. Jis yra švelnus ir pikantiškas, žaismingas ir kartu gilus. Ir jis pasižymi įvairove, kaip ir visa Lietuvos džiazo scena šiuo metu”, – sako Lietuvos džiazo federacijos prezidentas Dmitrijus Golovanovas.

Projekto #coolsoundsLT tikslas – Šiaurės šalių auditorijai pristatyti jaunus ir talentingus Lietuvos muzikantus. Septintąjį vaizdo koncertą, kaip ir šešis ankstesnius, organizavo LR kultūros atašė Švedijoje, Suomijoje ir Danijoje Liana Ruokytė-Jonsson, bendradarbiaudama su Lietuvos džiazo federacija, įmone „Wide Wings”, dizaineriu Tomu Jasiuliu, Vlada Kalpokaite ir danų organizacija „Swinging Europe“. Prie nuotolinio koncerto Episode 7 įgyvendinimo prisidėjo ir „Žifestivalis“, Dovydas Žintikas, Andrius Laucevičius, Artūras Bieliauskas, „InTegra House“, Jonas Jakūnas ir VšĮ „Neatšaukti atidarymai“. Tęstinį projektą #coolsoundsLT remia Lietuvos kultūros institutas.

Po premjeros koncerto pasiklausyti galima bet kada „Youtube” kanale „Lithuanian Culture in SE, FI and DK”: https://youtu.be/6YRs7KidMas

Daugiau informacijos
Liana Ruokytė-Jonsson, liana.ruokyte-jonsson@urm.lt, +46 73 4226723
Dmitrijus Golovanovas, dgolovanovas@gmail.com, +370 698 17620