Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Berlyne – įspūdingas fotografės Ilmės Vyškiauskaitės ir trijų šokėjų performansas

Lietuvos kultūros institutas
Performansas

Berlyno meno erdvėje „Kunstquartier Bethanien” gruodžio 2-4 d. rodytas itin paveikus ir įtraukiantis fotografės Ilmės Vyškiauskaitės ir trijų šokėjų performansas „Šokio ir fotografijos interferencija”.

Šviesos interferencija – dviejų bangų persiklojimas, vieną ant kitos klojant įvairaus dydžio amplitudes, iš kurių susidaro nauja kitokio pavidalo ir formos banga.

Fotografė Ilmė Vyšniauskaitė ir šokėjos Carla Petzolt, Mareile Gnep, Miriam Taschler dar vienu raiškos būdu – nuotraukomis ir judesiu – svarsto gėdos sąvoką, bendros rezidencijos metu Vokietijoje tyrinėtą socialiniu, politiniu ir kultūriniu aspektais. Iš feministinės perspektyvos menininkės nagrinėja erdvės užėmimo ir įsitvirtinimo joje būdus, dėmesį telkdamos į individualiame kūne slypinčią gėdą bei jos keliamą pažeidžiamumą. Intymus, meditatyvus, įtraukiantis ir organiškai visas meno formas – judesį, fotografiją ir muziką – sulydęs performansas pateikė dar vieną būdą perteikti daugiasluoksnius gėdos mechanizmus ir poveikį, ypač įvairioms ir marginalizuotoms grupėms,  pasiūlydamas galimą požiūrį į vieną iš jos lygmenų.

Daugiau informacijos http://kunstquartier-bethanien.de/portfolio/studio-1-aktuelles