Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Šiaurės šalių filmų festivalyje Liubeke pristatomi filmai iš Lietuvos

Lietuvos kultūros institutas
filmo kadras

S. Baradinsko filmo "Techno, Mama" kadras

Lapkričio 2-6 dienomis vyksiančiose Šiaurės šalių kino dienose („Nordische Filmtage”) Liubeke bus pritatomi šie Lietuvos ar kartu su Lietuva prodiusuoti filmai: „Ilgo metro filmas apie gyvenimą” (Dovilė Šarutytė, 2021), Europos filmų akademijos apdovanojimui nominuotas „Techno, Mama” (Saulius Baradinskas, 2021), „Uogos” (Vytautas Katkus, 2022); Portugalijos bei Lietuvos „Garrano” (David Doutel, Vasco Sa, 2022) bei Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos „Janvaris” (Viesturs Kairišs, 2022).

Šiaurės šalių kino dienos Liubeke rengiamos nuo 1956 metų ir yra vienas iš ilgiausią tradiciją turintis kino festivalis. Tai vienintelis festivalis Vokietijoje ir Europos žemyne, skirtas tik Europos Šiaurės šalių filmams.

Penkias dienas trunkančiame renginyje kasmet pristatomi vaidybiniai, dokumentiniai ir trumpametražiai filmai iš Danijos, Estijos, Suomijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos ir Švedijos. Rengiama plati vaikų ir jaunimo filmų programa, Šiaurės ir Baltijos šalių draminių serialų sekcija, taip pat įtraukiosios medijos, įskaitant 360° + VR filmus, įvairios retrospektyvos. Kartu su filmų programa organizuojami seminarai, diskusijos, apskritojo stalo pokalbiai, koncertai ir skaitymai. Festivalio žiūri narė yra ir Lietuvos atstovė – Irma Šimanskytė iš Lietuvos kino centro.

Lietuvos dalyvavimą festivalyje finansuoja Lietuvos kino centras.

Daugiau informacijos apie festivalį https://www.nordische-filmtage.de/en/ueberuns/index.html