Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Drezdeno interaktyvių menų festivalyje – menininkų dueto „Holly Childs& Gediminas Žygus” performansas

Lietuvos kultūros institutas
Menininkų duetas

Visvaldo Morkevičiaus nuotr.

Tarptautinėje šių metų „Hybrid” bienalėje (interaktyvių menų ir performanso festivalyje) Drezdene dalyvauja ir menininkų duetas Holly Childs & Gediminas Žygus,  spalio 28 d. parodysiantis performansą „Gnarled Roots of a Creation Theory”.

Tai spektaklis, pavadintas pagal daktaro disertaciją, kurią esą parašęs Satoshi Nakamoto, tariamas anoniminis bitkoinų atradėjas ir įdiegėjas. Sudėtingo ir chaotiško kūrinio centre – dvidešimt pirmojo amžiaus mitologija, kurios ištakos – rugsėjo 11-osios ataka Niujorke. Žmonių akyse griūvantys bokštai spektaklyje virsta  teatrališku Vakarų pasaulio kataklizminiu mega pasakojimu.

„Hellerau”, 1911 m. pastatytas kaip teatras festivaliams ir muzikos bei ritmo mokymo įstaiga pagal moderniosios architektūros pradininko Heinricho Tessenovo ir muzikos mokytojo Émile’io Jaques’o-Dalcroze’o viziją, šiandien yra vienas svarbiausių šiuolaikinio meno centrų Vokietijoje ir Europoje.

Spektaklio kūrėjai – Holly Childs & Gediminas Žygus, choreografas – Antanas Lučiūnas, spektaklį dokumentuoja ir jo pagrindu kūrybinę sesiją rengia Visvaldas Morkevičius.

Menininkų pasirodymą festivalyje iš dalies finansavo Lietuvos kultūros institutas.

Daugiau informacijos https://www.hellerau.org/en/event/gnarled-roots-of-a-creation-theory/