Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

KVIETIMAS TEIKTI PARAIŠKAS: 2022 m. ENCATC apdovanojimas tyrėjams

Lietuvos kultūros institutas
skelbimas

Paraiškų pateikimo terminas: 2022 m. liepos 25 d. vidurnaktis (CEST)

ENCATC – (European Network of Cultural Administration Training Centres) pirmaujantis Europos kultūros vadybos ir politikos mokymų tinklas kviečia teikti paraiškas 2022 m. ENCATC kultūros politikos ir kultūros vadybos mokslo apdovanojimui gauti.

Apdovanojimas mokslinę karjerą pradedantiems tyrėjams iš Europos ir kitų pasaulio šalių bus teikiamas jau 9-ą kartą. Juo norima paskatinti akademinius tyrimus kultūros vadybos ir kultūros politikos srityse ir šių tyrimo pritaikymo galimybes. ENCATC mokslinių tyrimų apdovanojimu taip pat siekiama prisidėti prie mokslininkų, kompetentingų vykdyti novatoriškus kultūros politikos ir kultūros vadybos mokslinių tyrimus, tinklo kūrimo.

Apdovanojimui gali būti pristatytos per paskutinius dvejus metus sėkmingai apgintos daktaro disertacijos, kuriose pristatomi meno, paveldo ir kultūros bei kūrybos sektoriaus tyrimai, susiję su kultūros vadybos ir (arba) politikos sritimis.

Paraiškas įvertins ir 3 finalistus išrinks tarptautinė žiuri. Nugalėtojas bus išrinktas ir paskelbtas ENCATC mokslo apdovanojimų ceremonijoje, kuri vyks 2022 m. spalio 17 d. Antverpene, ENCATC metinio kongreso proga.

Apdovanojimą pelniusi daktaro disertacija bus publikuojama tęstinėje knygų serijoje „ENCATC pasiekimai kultūros vadybos ir kultūros politikos srityse“. Knygų seriją redaguoja ir leidžia akademinė leidykla „Routledge“.

Išsamesnę informaciją apie premiją rasite pagal šią nuorodą https://www.encatcresearchaward.org/2022-edition/call-for-applications/

 

ENCATC – tai nevyriausybinė organizacija, glaudžiai bendradarbiaujanti su Europos Sąjunga, UNESCO ir esanti Europos Tarybos stebėtoja. ENCATC įkurta 1992 m. Šiuo metu organizacija vienija daugiau nei 100 narių institucijų ir specialistų iš daugiau nei 40 šalių. Organizacija atstovauja ir skatina kultūros vadybos ir politikos sričių švietimą, kelia kultūros sektoriaus profesionalumą, siekia jo tvarumo ir siūlo platformą Europos ir tarptautinio lygmens diskusijai ir pokyčiams.