Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Miunsteryje atidaroma Lietuvos menininkų paroda

Lietuvos kultūros institutas
Meno kūrinys

Ieva Rojūtė. Vienas dalykas - tu esi slidus. Autorės nuotr.

Liepos 15 d. Miunsterio  parodų ir projektų erdvėje „Hawerkamp 31” atidaroma Pamėnkalnio galerijos parengta paroda „Kaip karštis slysta paviršiais“ (ang. How Heat Slides Across Surfaces).

Parodoje pristatomi Linas Blažiūnas, Vytenis Burokas, Algirdas Jakas, Agnė Juodvalkytė, Beatričė Mockevičiūtė, Sallamari Rantala, Ieva Rojūtė, Eglė Ruibytė, Aistė Marija Stankevičiūtė, Marija Šnipaitė. Pasitelkę skulptūros, tapybos, tekstilės ir grafikos raiškos priemones, menininkai nagrinėja šviesos, rituališkumo, peizažo, kolektyviškumo, izoliuotumo bei socialines temas. Objektų linijos ir tūriai nejučia primena vieni kitiems apie save – kaip apie aštriabriaunius kūnus, tirpius ir laikinus vieni kitų pavidalus.

 Parodos kuratorė – Milda Dainovskytė, šiuolaikinio meno kuratorė, menininkė, kuratorinio dueto (drauge su Laurynu Skeisgiela) narė ir viena iš susitikimų erdvės „Lokomotif“ (2019–2021), kurioje jungiamos šiuolaikinio meno praktikos ir miesto identiteto formavimo strategijos, įkūrėjų. Parodos architektas – konceptualaus dizaino kūrėjas Vytautas Gečas, kuris, eksperimentuodamas su kontekstu ir subjekto suvokimu,  sudėtingą fragmentiškumą, sluoksniavimą ir mišrias nuorodas. Parodos dizainerė – Eglė Ruibytė, vertėja – Alexandra Bondarev.

Paroda parengta ir pristatoma bendradarbiaujant  su Vakarų Vokietijos menininkų sąjunga (Westdeutscher Künstlerbund e.V.),  parodą remia Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos dailininkų sąjunga.

Vizualaus meno paroda „Kaip karštis slysta paviršiais“ parodų ir projektų erdvėje „Hawerkamp 31“ (Am Hawerkamp 31, Miunsteris) veiks iki rupjūčio 14 d.