Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Titas Antanas Vilkaitis dalyvavo tarptautiniame paveikslėlių knygos festivalyje Brandenburge

Lietuvos kultūros institutas

Oliver Spatz nuotr.

Tarptautinis paveikslėlių knygos festivalis „Bilderbuch”, nuo 2013 m. kasmet vykstantis Brandenburgo regione, pagrindinį dėmesį skiria Vidurio ir Rytų Europos vaikų ir jaunimo knygų iliustracijai. Svarbiausias festivalio renginys, kuriame šiemet dalyvaus ir Lietuva, vyksta rudenį, o ankstyvą vasarą jis pradedamas projektu ILLU BUSTOUR, kurio dalyviai autobusu keliauja po įvairias Rytų Brandenburgo žemės mokyklas ir vietos bendruomenes.

Birželio 27 – liepos 1 d. trys paveikslėlių knygų iliustruotojai Titas Antanas Vilkaitis (Vilnius), Yuli Kolomoeds (Kijevas) ir Marie Schwab (Berlynas), keliaudami po Brandenburgo mokyklas su mokiniais, kuria paveikslėlių istorijas savo miesto ir šių metų festivalio tema „Vaikų teisės”, dėl karo tapusia ypač aktualia.

Lietuvai festivalyje atstovauja Titas Antanas Vilkaitis, sukūręs komiksų knygą „Santakos. Nežinomo Kauno istorijos”, kurioje pasakoja apie svarbias, bet mažai žinomas Kauno asmenybes. Kūrybinėse dirbtuvėse viena iš temų taip pat yra Kaunas, su kuriuo festivalio dalyviai susipažindinami iš miesto istorijos perspektyvos.

Lietuvos dalyvavimas festivalyje organizuotas bendradarbiaujant su kultūros atašė Vokietijoje ir parėmus Lietuvos kultūros institutui.

https://business.facebook.com/pg/bilderbuchfestival/posts/?ref=page_internal