Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

LIETUVOS DŽIAZO FEDERACIJA MEZGA SVARBIŲ TARPTAUTINIŲ RYŠIŲ TINKLĄ PASAULINĖJE DŽIAZO MUGĖJE

Lietuvos kultūros institutas

Lietuvos džiazo federacija atstovavo šalies džiazo muzikos kūrėjams, atlikėjams, grupėms s ir festivaliams didžiausioje ir svarbiausioje pasaulio džiazo mugėje jazzahead Brėmene Vokietijoje. Baltijos šalims, siekiančioms tapti didžiųjų tarptautinių festivalių dalyvėmis, mugė yra ypatingai svarbi. Šiemet Lietuvos iniciatyva prie pokalbio apie mažų šalių džiazo rinkos problematiką prisijungė ir Liuksemburgo džiazo asociacija.

„Buvimas čia užtikrina didelę sklaidą apie šalies džiazo sceną ir svarbius ryšius, leidžiančius auginti Lietuvos džiazo eksportą ir reprezentatyvumą”, – sakė Dmitrij Golovanov, pianistas ir naujasis Lietuvos džiazo federacijos prezidentas.

„Džiaugiuosi, kad mums pavyko užmegzti svarbius ryšius su Ispanijos, Hamburgo, Liuksemburgo ir Danijos džiazo asociacijomis, šios naujos draugystės yra svarbus žingsnis tarptautinės sėkmės link”, – rezultatais dalijosi JJA Music įstaigos direktorė ir Taste That Jazz renginių organizatorė Dorotėja Būdaitė.

Kompozitorius, trombonininkas, dirigentas ir aranžuotojas Jievaras Jasinskis stebėjosi, jog „Lietuva, mugėje dalyvaujanti nuo 2013 metų,  showcase scenoje vis dar nėra pasirodžiusi, norėčiau, kad tai pasikeistų, juk Lietuvos džiazo pasiūla tarptautiniame kontekste pasižymi kokybišku turiniu ir drąsa”.

„Mano pagrindinė misija jazzahead! buvo reprezentuoti jaunąją kartą. Išgirsti, kad mugės dalyviai yra groję su Karoliu Šarkum, buvo Sheep Got Waxed koncerte Kinijoje ar pamilo Kanalizaciją per žavų albumo viršelio vizualą – nuostabus jausmas. Nesame tokie nematomi kaip mums kartais gali pasirodyti”, – džiaugiasi muzikos vadybininkė Marija Astromskaitė.

„Lietuvos džiazo federacijos stende apsilankę žmonės mielai domėjosi Lietuvos free džiazo kūrėjų – Liudo Mockūno, Oak Birches, Trio Infiltrators  muzika”, – pastebėjo pianistas, perkusininkas ir kompozitorius Arnas Mikalkėnas.

Lietuvos džiazo federacijos dalyvavimą jazzahead! mugėje finansavo Lietuvos kultūros taryba.