Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

EUNIC direktorių taryboje aptarti rizikos, krizių ir karo zonose atsidūrusių menininkų apsaugos klausimai

Lietuvos kultūros institutas
EUNIC direktorių taryba

EUNIC direktorių taryba. Julien Mazoyer'o nuotrauka.

Balandžio 26 d. Instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė dalyvavo ES nacionalinių kultūros institutų tinklo direktorių tarybos posėdyje Paryžiuje. EUNIC direktorių tarybą sudaro Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos, Nyderlandų, Slovėnijos ir Lietuvos atstovai.

Posėdžio metu taryba aptarė organizacijos veiklos ir finansinius klausimus, suderino būsimos Generalinės asamblėjos Miunchene birželį darbotvarkę. Posėdžio metu daug dėmesio skirta nacionalinių institutų iniciatyvoms ir teikiamai pagalbai nuo karo kenčiantiems Ukrainos menininkams ir  kultūros organizacijoms.

Tarybos nariai taip pat susitiko su UNESCO kultūros direktorato vadovais: Ernesto Ottone Ramírez’u, generalinio direktoriaus pavaduotoju kultūrai, Kultūros politikos ir plėtros direktore Paola Leoncini Bartoli ir Kultūrų raiškos įvairovės inicatyvos vadovu Toussaint Tiendrebeogo’u. Susitikimo metu aptartas pasirengimas pasauliniam kultūros ministrų kongresui Meksikoje „Mondiacult 2022“ ir menininkų saviraiškos laisvės ir menininkų esančių rizikos, krizių ar karo zonose apsaugos klausimai.