Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Birmingemo galerijoje veikia Simonos Žemaitytės personalinė paroda

Lietuvos kultūros institutas

Stephen Burke nuotr.

Kovo pradžioje Birmingemo galerijoje ,,Centrala” atidaryta lietuvių kūrėjos Simonos Žemaitytės personalinė paroda „All you Need is Love”. Pasitelkdama trauminėms patirtims gydyti skirtas asociatyvaus mąstymo bei kūno atminties praktikas, menininkė parodoje tyrinėja emocinę priklausomybę nuo meilės bei sekso ir būdus nuo jos pasveikti.

Parodos ašis – tai kūrybinių dirbtuvių metu sukurtas filmas, kuriame penki priklausomybes išgyvenantys atlikėjai dalijasi savo išgyvenimais. Per judesį ir garsą, kurtą drauge su procese dalyvavusiais kompozitoriumi ir choreografu, projekto dalyviai tyrinėjo kaltės ir gėdos jausmus ir brėžė naujas ribas, padėsiančias jiems gyti.

Simona Žemaitytė yra Vilniuje gyvenanti bei dirbanti lietuvių menininkė. Jos kūriniai buvo nominuoti Šefildo dokumentinio kino festivalyje bei apdovanoti 15-toje Talino grafikos trienalėje. Simonos kūryba buvo eksponuota 13-toje Kauno Bienalėje, BAFTA, Vilniaus Šiuolaikinio meno centre, Stambulo Kasa galerijoje ir Galata Perform, taip pat Londono RichMix centre bei Riga Cinema Shorts. Šiuo metu Simona studijuoja meno doktorantūrą Vilniaus dailės akademijoje.

Paroda, kurią inicijavo Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Ūla Tornau, organizuota kartu su Lietuvos kultūros institutu. Kūrinio produkciją parėmė Lietuvos kultūros taryba ir Anglijos menų taryba. Paroda Birmingeme veiks iki balandžio pabaigos.

Daugiau informacijos: ula.tornau@urm.lt