Lietuvos Kultūros Institutas
Artėjanti Knygų mugė, Instituto veikla, Kultūros naujienos, Projekto VKM naujienos, Vilniaus knygų mugė

Vilniaus knygų mugės Jaunųjų skaitytojų salės renginių programa

Lietuvos kultūros institutas

Rasos Jančiauskaitės iliustracija

Vilniaus knygų mugės Jaunųjų skaitytojų salėje vaikų laukia tradicinės, bet atsinaujinusios „Kūrybos erdvė be formulių“, „Knygų šalis“, „Bibliotekų erdvė“, „Vaikų scenos“, o paauglių – „Jaunimo taško“ programą. Visas mugės dienas vyks susitikimai su pasiilgtais knygų autoriais, pažintys su pamėgtais ir naujais personažais, bus menamos istorijos mįslės ir narpliojami detektyvai, knygų kūrėjai kvies į kūrybinius užsiėmimus ir diskusijas apie labai rimtus dalykus. 

Pirmą kartą patiems mažiausiemss skaitytojams – kūdikiams – jų mamas ir tėčius įrengtas jaukus „Knygų starto“ kampelis. Čia įsikurs pirmųjų knygelių biblioteka, vyks edukaciniai užsiėmimai ir konsultacijos ankstyvojo skaitymo klausimais, o taip pat valandėlė – „Tėčiai skaito vaikams“. 

O ar teko skaityti knygą, kurioje nėra nė vieno žodžio? „Skaityti?!“ – paklausite. „Taip, skaityti!“ Būtent tokias, vaizdais kalbančias knygas rasite parodoje „Bežodės knygos: iš pasaulio į Vilniaus knygų mugę“. Kokias knygas galima atsispausdinti ir susilankstyti namuose pamatysite Lietuvos rašytojų ir iliustruotojų sukurtų „knygiukų“ parodoje. Išskirtinėse pardose susipažinsite su užsienio ir Lietuvos knygų autorių kūriniais. 

Susipažinkite su Vilniaus knygų mugės Jaunųjų skaitytojų salės programa ir suplanuokite apsilankymą: