Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Projekto VKM naujienos

2022 m. Vilniaus knygų mugės renginių programa

Lietuvos kultūros institutas
Vilniaus knygų mugės plakatas

2022 m. Vilniaus knygų mugės temą – „vaizdas kaip tekstas“ skleidžiasi visuose mugės renginiuose. Diskusijų klubo dalyviai svarstys apie vizualinę kultūrą ir jos kūrėjus. O taip pat, išlaikydami tradiciją, dalysis nuomonėmis apie svarbiausias šiųmetines aktualijas: kalbos ir ideologijos santykį, socialinę inžineriją ir jos apmąstymus distopinėje literatūroje, istorinės Holokausto atminties problematiką Lietuvoje.

Lankytojų laukia pamėgtieji „Šortai” – žaibiškas mugės debatų turnyras, literatūrinė dvikova, kurioje vos per 15 minučių, du pokalbininkai, — knygos autorius ir kritikas, — maksimaliai turiningai atskleidžia aptariamos knygos privalumus ir trūkumus. Šortų, beje, labai ištvermingi — 15min.lt eteryje jie įvyko net per pandemiją, nors 2021 m. mugė buvo atšaukta.

Skaitytojų taip pat laukia turininga knygų pristatymų, apdovanojimų, diskusijų, susitikimų su knygų kūrėjais, vertėjais ir leidėjais, parodų programa, su kuria  kviečiame susipažinti ir suplanuoti savo apsilankymą Vilniaus knygų mugėje!